Hírek

2017.04.14. 16:35

Vajon hogyan tölti a hosszú húsvétot a vezetőedző, a polgármester, a színész?

Az idén négy napig tart a húsvét, ami a munkaszüneti napokat illeti. Mihez kezd a hosszú ünneppel a vezetőedző, a polgármester, a színész?

Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője, Mészöly Géza munkával töltötte a pénteki napot.

- A csapattal együtt számunkra ugyanolyan munkanap volt a péntek, mint egy évvel korábban, vagyis bennünket nem érintett, hogy munkaszüneti nappá nyilvánították - tudtuk meg Mészöly Gézától, a zöld-fehérek vezetőedzőjétől. - Ma ugyanis Sopronban a Diósgyőrt fogadjuk - arra a meccsre fókuszálunk. Pénteken délelőtt edzettünk, és csak annyiban van változás, hogy ezúttal a meccs előtti éjszakát nem hotelben töltöttük. A négynapossá nyúló ünnep miatt ugyanis hiába próbáltunk szobát foglalni már korábban, sem Bükfürdőn, sem Sárváron, sem Sopronban nem volt szabad hely. Ami az étkezési szokásokat illeti, jómagam mindig betartom a pénteki böjtöt, egyáltalán nem fogyasztok húst. A csapatból viszont tudomásom szerint csak néhányan követik a példámat. Ami a húsvétot illeti, a meccs után hazautazunk Budapestre, és másnap mi is sonkát, tojást, tormát reggelizünk, sőt, feleségem évek óta egy debreceni specialitással, sárga túróval dobja fel a menüt. Aztán este egy, már kibővített nagy családi vacsorát tartunk, ahol például ott lesz édesapám, Mészöly Kálmán is. Hétfőn pedig a család férfi tagjaival felkerekedünk locsolni.

Mészöly Géza és csapata a szombati bajnoki mérkőzésre készül Fotó: Unger Tamás

Répcelak önkormányzatánál nagy változásokat nem hozott a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása, hiszen már tavaly és tavaly előtt is zárva volt ezen a napon a hivatal - mondta el Szabó József polgármester, aki azt is elárulta, hogy miért alakult ez így. - Az önkormányzaton abszolút többségben vannak a hölgyek, akik közül sokan már évekkel ezelőtt mindig szabadságot kértek erre a napra, hogy az ünnepi készülődés zökkenőmenetes legyen. Mivel pénteken amúgy is csak 13 óráig tartanak nyitva, így kézenfekvő volt, hogy ilyenkor a hivatal zárva tartson. Látszólag tehát nincsen változás, valójában persze van, mert így eggyel több szabadsága marad mindenkinek. Szabó József a nagypénteket ház körüli munkákkal, kertészkedéssel és készülődéssel töltötte - hétvégére pedig rokonlátogatást tervez.

A Weöres Sándor Színházban pénteken nem volt előadás, de a Tartuffe és a Volpone próbafolyamata nem szakadt meg. Ma és holnap pedig "dupla műszak" lesz: kétszer megy A dzsungel könyve, aztán kétszer A padlás. Ráadásul mindkét bemutató jubilál: az előbbiből ma délután lesz a 80-81., az utóbbiból vasárnap az 55-56. előadás.

Sir Kán a dzsungelből. Kelemen Zoltán azt mondja, fontos állomás ez a szerep az életében: mára benne van a zsigereiben Fotó: VN archív

Szabó Tibor - aki mindkét musicalben benne van - szóvá is teszi, hogy azért nem láthatja a legjobb focimeccseket, mert olyankor többnyire ő is dolgozik. De természetesen az idén is elviszik vasárnap reggel megszenteltetni a sonkát, tojást, kalácsot: ezúttal Szabó Tibor felesége, Bálint Éva - szintén a WSSZ társulatából - veszi magához a kosarat. Kilenc éve vannak Szombathelyen, tartják az erdélyi gyerekkorból magukkal hozott hagyományt. Kelemen Zoltán szintén munkával töltötte-tölti az ünnep nagy részét: játszik A dzsungel könyvében, A padlásban is. Náluk egyébként azért lesz különleges az idei ünnep, mert januárban megérkezett a pont vasárnap három hónapos Ádám - akinek be nem áll a szája: boldogan osztja meg gőgicsélő véleményét a világról. Hétfőn Kelemen Zoltánéknál is összejön a család: az ünnep elsősorban arra való, hogy együtt legyünk azokkal, akik fontosak nekünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!