Hírek

2015.03.12. 15:25

E-matrica: 13 millió forint a tét Vas megyében

Vas megyében 2600 megyei e-matrica ragadhat benn, ugyanis ennyi matricát a mai napig nem váltottak vissza. Most már versenyt kell futni az idővel.

Budai Dávid

Ha önök is azok közé tartoznak, akik eddig még nem váltották vissza e-matricájukat, akkor jól teszik, ha sietnek, hiszen már csak március 15-éig, azaz vasárnap éjfélig tehetik ezt meg. Annak ellenére, hogy az eddigi visszaváltások tekintetében Vas megye toronymagasan vezet a maga 4700 darabjával, még mindig annyi e-matrica lapul a virtuális kesztyűtartókban, mint amennyi matricát Pest megyében eddig összesen visszaváltottak, azaz pontosan 2600 darab. Vagyis már csak négy nap maradt arra, hogy ez a 13 millió forint ne ragadjon a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nél.

Fotó: Budai Dávid

Kibédi-Varga Lajos a cég szóvivője elmondta: az ügyfélszolgálati irodák normál nyitva tartás szerint működnek, tehát hétvégén már csak a nemzetiutdij.hu honlapon keresztül lehet kezdeményezni a visszaváltást. Két napig azonban még van lehetőség a személyes ügyintézésre is. Megtudtuk, a személyes vagy a postai ügyintézés esetén is érdemes felkészülni és letölteni a nemzetiutdij.hu weboldalról az igényléshez szükséges formanyomtatványt. Az ügyintézéshez ezenfelül a megváltott e-matrica megvásárlását igazoló ellenőrző szelvény vagy a nyugtázóértesítés (például sms, e-mail) szükséges. A jogosultság visszaváltását elektronikus úton és személyesen a jármű üzembentartója vagy jogszerű használója kezdeményezheti, postai úton csak az üzembentartó járhat el. Az értékesítési pontokon (benzinkutakon, határátkelőkön és egyéb viszonteladói pontokon) nincs lehetőség az e-matricák visszaváltására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!