Hírek

2012.09.26. 06:00

Édes tudomány: az egyetem kinyitja kapuit a nyilvánosság előtt

Szombathely - A Kutatók éjszakája a SEK-karokon is sok programot kínál; országszerte ilyenkor nyílnak meg a kapuk.

Ölbei Lívia

A Nyugat- Magyarországi Egyetem SEK bölcsészettudományi, természettudományi, művészeti, nevelés- és sporttudományi kara,  valamint a könyvtár szervez programot a Szombathelyen is népszerű Kutatók éjszakáján: ezúttal szeptember 28-án.

Most már szinte  minden intézménynek van éjszakája, vagyis különlegesnek szánt, a mindennapi ügymenettől eltérő, a széles közönség érdeklődésére apelláló programja. A felsőoktatásban is bevezetett, évente megrendezett Kutatók éjszakája-program nem csak arra hivatott, hogy becsalogassa az egyetemek falai közé (ha egyelőre egyetlen éjszakára is) a leendő hallgatókat: a gyerekektől a felnőttekig minden korosztálynak tartalmas elfoglaltságot kínál. Elsőként a természettudományos tanszékek arattak sikert ez ügyben: a látványos, sehol máshol nem látható, ki nem próbálható kísérletek megtették a magukét. De az utóbbi időben ott vannak a nyomukban  bölcsészek is: az idén kulinária és művészet összekapcsolásával mutatják meg, hogy a tudomány milyen édes is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!