Hírek

2015.09.23. 14:56

Égből pottyant Szombathely - Sásdi Zsolt ajándéka a városnak

Egy olyan videót találtunk az egyik videómegosztó portálon, ami mellett nem mehettünk el szó nélkül. A több mint hatperces felvételen madártávlatból nézhetünk be Szombathely majdnem minden zugába. A videót Sásdi Zsolt készítette.

Vadas Krisztina

Az alkotó itt született Szombathelyen, és félig még most is itt lakik.

- Szombathely a szülővárosom, itt nőttem fel, félig még mindig itt lakom, az időm másik felét Budapesten töltöm. A családom most is a vasi megyeszékhelyen él, illetve a fiam is. Sokat járok haza hozzá, bár mostanában már inkább ő utazik hozzám - mondta el Sásdi Zsolt.

- A felvétel elkészítése egy hirtelen ötlet volt. A búvárutaim során sokat repülök, és mindig csodálom a levegőből a tájat. Tervben volt, hogy csinálok egy drónos videót, és ekkor jött az ihlet: miért ne Szombathelyről? Gondoltam, a szombathelyi lakosok biztosan örülnének, ha fentről is láthatnák a várost, mert valószínűleg legtöbbjüknek másként nem lesz erre lehetősége. Nézegettem a videómegosztókat, de csak kisebb részleteket találtam a városról, ebből a szögből. Ez egy átfogó videó, ami szinte mindent megmutat - folytatta Zsolt.

- Kis túlzással akár úgy is mondhatnám, hogy ez a felvétel az én ajándékom a szombathelyieknek, mert a város mindig is a szívem csücske marad. Tervezem azt is, hogy megkeresem az önkormányzatot, hogy ha szeretnék, használják fel a videót városmarketing célokra - emelte ki az alkotó. Megkérdeztük azt is, hogy van-e a felvett helyszínek közt olyan, amihez különösen kellemes élményei fűződnek.

- A Csónakázótóhoz abszolút kellemes élmény fűz: az első randevú, az első csónakázás. A fedett uszodához és a termálfürdőhöz családi emlékek kötnek. A szüleim a Vízműnél dolgoztak, ezért sokat jártam ide. Emellett családi hagyomány volt nálunk a vasárnapi termálfürdőzés is. Mindig becsomagoltuk a rántott húst a hűtőtáskába, és mentünk fürödni. Amit még kiemelnék, az a mostani színház épülete, ami régen a Hemo volt. Én 22 évvel ezelőtt ott teljesítettem katonai szolgálatot, sőt régen még a tinidiszkó is ebben az épületben működött - mesélte Sásdi Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!