Hírek

2016.06.30. 19:10

Egészségügyiseket díjaztak

Szombathely - Az eddigi kiemelkedő tevékenységét díjazták annak a nyolc embernek, akik megkapták az elismerést.

Simán Klára

Szombathely Egészségügyéért-díj -ban részesült Vigné Horváth Ilona, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének igazgatója. Alapító tagja az Országos Alapellátási Szövetségnek, ő a régió képviselője. 2015. április 1-jétől a létrehozott Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ igazgatója lett. Az egészségügyi ágazat minden területén jó kapcsolatot alakított ki a dolgozókkal, a vezetőkkel, a szakigazgatási és irányító szervekkel. Munkatársai mindig számíthatnak rá.

Dr. Masáth Péter osztályvezető főorvos átveszi a Szombathely Egészségügyéért-díjat dr. Kecskés Lászlótól, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnökétől és Koczka Tibor alpolgármestertől Fotó: Unger Tamás

Ugyanezen díjat adományozta a város dr. Masáth Péternek. Ő a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály főorvosa. 1974 szeptemberétől, az Orvostudományi Egyetem elvégzésétől dolgozik a Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán. Az általa vezetett Haemato-oncologiai részleg regionális feladatokat lát el. Oktatási feladatokat is vállal szakközépiskolai, főiskolai, posztgraduális képzés, szakorvosképzés keretében. Ezt is magas színvonalon végzi. 2007-ben az év Prima Primissima Közönségdíjasa, majd 2009-ben Az Év Vasi Embere lett. Rendszeresen tart előadásokat helyi, regionális, országos és nemzetközi rendezvényeken, magyar és idegen nyelven egyaránt. Számos közleménye jelent meg, köztük több nemzetközileg is jegyzett folyóiratban. Szakmai munkáját a gyermekgyógyászat pszichésen is egyik legnehezebb területén végzi. A szülőkkel és gyermekekkel kapcsolata jó, kollégáival etikus, a fiatalokat segíti.

A Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj I. fokozatát kapta dr. Gáspár Mihályné (Vámos Éva), a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. szombathelyi egészségügyi központjának pszichológusa; valamint Téglás Károly, az Országos Mentőszolgálat mentőgépkocsi-vezetője. Kitűnően ért a számítástechnikai eszközök használatához, a mentők GPS-készülékei neki köszönhetően frissülnek az új útvonalak szerint. Szabadidejében is rendelkezésre áll, ha épp szükséges..

Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj II. fokozatot kapott Bencsicsné Séra Viktória, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Onkológiai Gondozó és Szakrendelés általános asszisztense; Horváth László, a Magyar Rákellenes Liga önkéntese. Harminc évig dolgozott a Latexban, termelésirányítóként ment nyugdíjba. 21 éve él gége nélkül, azóta tagja a Magyar Rákellenes Ligának, amelyben aktívan tevékenykedik.

Ugyanebben az elismerésben részesült Stummerné Lepossa Anett, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ területi védőnője, kivételes szakember; valamint Stéger Andrásné, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Központi Műtőszolgálatának műtős szakasszisztense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!