Hírek

2014.09.13. 16:34

Egy forintért adják a telkeket Zsédenyben

Zsédeny - A helyi asszonyok - titkos recept alapján - maguk főzték a gulyáslevest a zsédenyi falunapra.

Cseszkó Tamás

Egésznapos programsorozattal készültek a zsédenyiek, igazi falunapot rendeztek szombaton a művelődési ház udvarán. A helyi asszonyok reggel óta készültek, különleges gulyáslevest főztek, azt mondták, titkos recept alapján, egyedi fűszerekkel tették feledhetetlenné az ízét. Bognár László, a település polgármestere szerint az alig kétszáz lakosú Zsédenyben a maihoz hasonló rendezvények még jobban összekovácsolják a falut.

- Van okunk az ünneplésre, hiszen elkezdődött a művelődési ház tetőszerkezetének felújítása - mondta a polgármester.

A beruházás 3 millió forintba kerül, a támogatást a kormánytól kapták azért, mert a településnek nem volt adóssága.

A rendezvényen részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő is, aki jelképesen egy slusszkulcsot adott át Zsédeny első emberének. Egy másik központi forrásnak köszönhetően ugyanis 10 millió forint érkezik a faluba, ebből új falubuszt tudnak vásárolni a falugondnoknak.

- Folyamatosan dolgozunk azon, hogy lehetőségeket biztosítsunk a fiataloknak, éppen ezért az önkormányzat most egy forintért kínál telkeket azoknak, akik itt szeretnének letelepedni - hívta fel a figyelmet Bognár László legújabb kezdeményezésükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!