Hírek

2016.06.27. 19:24

Egy hét múlva lesz ítélet

Szombathely – „Sajnálom a történteket, de nem érzem magam bűnösnek” – ezt az egy mondatot mondta a Szombathelyi Törvényszéken a vádlott, akinek szamarai halálra haraptak és tapostak egy férfit Magyarszecsőd külterületén.

Bakos Ágnes

Rengeteg a nyitott kérdés, pedig alaposan körbejárták az ügyet és a történteket az elmúlt hónapokban – ez volt az egyik tanulság, amely elhangzott a hétfői tárgyaláson a szamaras ügyként emlegetett büntetőperben. 2013. május 13-án mart halálra egy férfit két szamár. A fő kérdés éppen ez volt a tárgyalássorozaton, hogy lehet-e ennyire agresszív egy szamár, s ha igen, akkor mitől és miért? Orvosszakértők, szamártartók, állatorvosok szólaltak meg, de „minden kétséget kizáró” válaszokból kevés van. Az is több kérdést felvetett, hogy nem bűnügyi helyszínként kezelték a tragédia napján a tanya melletti területet, ahol leesett a motorjáról és meghalt a körmendi férfi.

Közigazgatási eljárásban indult vizsgálat. Kérdés például, hogy ki tudta-e nyitni a kaput a két állat, vagy csak ember oldhatta el a kötélre kötött csomót. A vád szempontjából a nyithatóság ténye a fontos, magyarán az, hogy nem zárta be rendesen a tulajdonos a két szamarat – mondta az ügyész. A vád a szamártartó ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés. Az ügyész fogházbüntetést javasol, próbaidőre felfüggesztve, középértéken három év kiszabását kérte dr. Szabó Sándor tanácsától. Az ügyvéd felmentést kér, bűncselekmény hiányában, vagy bizonyíték hiányában. A jövő héten, július 5-én lesz ítélet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!