Hírek

2014.12.16. 20:42

Egy kisbuszról álmodoznak

Szombathely – Egyebek között egy használt busznak is örülnének az Aranyhíd munkatársai és gyermekei.

Lisztmayer Zsófia

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Vas Népe szerkesztősége idén az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ alapítványa számára gyűjt a karácsonyi ünnepeket megelőző időszakban. Az intézmény munkatársai 320 sajátos nevelési igényű gyermek fejlesztésével foglalkoznak nap mint nap. A sérült gyermekek fejlesztéséhez speciális eszközökre, és gépekre van szükség, amelyek nem kevés anyagi ráfordítást igényelnek.

Vida Attilával és Zséder Attilával a folyosón találkoztunk, és hamar összebarátkoztunk. Ők is az alapítvány kisbuszával járnak iskolába.

Az Aranyhíd központ 15 éves, használt autóbusza valószínűleg sok örömet és izgalmat „látott" már. Nem is csoda, hiszen ezzel a gépjárművel szállítják a gyermekeket a központba, viszik őket Balogunyomba gyógylovaglásra vagy éppen gyógyúszásra.

A jármű azonban leszolgálta már az idejét. Januárban kellene vinni műszaki vizsgára, de túl sokat kellene rá költeni. Éppen ezért különösen fontos, hogy a közeljövőben vásárolhassanak egy másik, jobb állapotú járművet. Az Aranyhíd központot támogató alapítványhoz elküldött összeggel tehát egy használt kisbusz beszerzéséhez is hozzájárulhatunk.

Joulupukki, az igazi Mikulás szombathelyi látogatása során találkoztam legutóbb az Aranyhíd gyermekseregletével. Természetesen minden apróság örül, ha ajándékot kap. Az Aranyhíd csöppségeinek a szemében azonban egy kicsivel többet láttam: több megbecsülést, és jóval több lelkesedést.

Arról nem is beszélve, mekkora szeretet lakozik ezekben a gyermekekben. Ők nem félnek szeretetük kimutatásától: néhány perc beszélgetést követően az egyik apróság körülölelte a nyakamat. Nem tettem túl sokat ezért a gesztusért, de határtalanul boldoggá tett. Ezért szívből remélem, hogy sok segítséget kapnak azok, akik ezeknek az angyaloknak segítenek.

SZÁMLASZÁM: 10300002-10583135-49020102 KÖZLEMÉNY: ADOMÁNY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!