Hírek

2015.10.09. 17:36

Egy napon belül ítélet – kitiltotta az országból az olasz embercsempészt a Körmendi Járásbíróság

Körmend – Két év börtön, négy év próbaidőre felfüggesztve – ezt a büntetést szabta ki a Körmendi Járásbíróság az olasz embercsempészre, akit egy hónapja fogtak el Rábafüzesen.

Bakos Ágnes

Bűnösnek mondta ki a bíróság és már jogerős is az ítélet a férfi ellen, aki 31 illegális migránst szállított Magyarországról Ausztriába – anyagi ellenszolgáltatás ellenében.

Péntek délelőtt közölte a rendőrség, hogy lezárta a nyomozást az olasz férfi ellen, péntek délutánra már meg is született az ítélet: két év börtön, négy év próbaidőre felfüggesztetve, valamint négy évre kitiltották Magyarország területéről az embercsempészt.

A kocsit egy hónappal ezelőtt, állampolgári bejelentés után tartóztatták fel a szentgotthárdi rendőrök Rábafüzes térségében. Korábban az osztrák rendőrök is felfigyeltek a kisbuszra, abból sokan szálltak ki Mogersdorf településen.

 

Legutóbb tíz napja ítéltek el embercsempészt Vas megyében, szintén Körmenden.

A román állampolgárságú férfi szintén felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Őt Magyarszecsődnél fogták el, amikor hét szír állampolgárt szállított, három gyereket a csomagtartójában. Az a döntés még nem jogerős, ugyanis az embercsempészt ténylegesen leültetné a Körmendi Járási Ügyészség, ezért az ítélet ellen súlyosításért nyújtottak be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!