Hírek

2016.06.29. 08:23

Egy órán múlott, hogy a Haladás súlyemelője nem volt az isztambuli merénylet helyszínén

Körülbelül egy órán múlott, hogy Gyürüs Barbara, a Haladás VSE junior világbajnokságra utazó súlyemelője nem volt a terrortámadást elszenvedett isztambuli Atatürk repülőtéren.

Horváth Erika

Kedden este 20.10-kor indult el a háromtagú magyar súlyemelő-különítmény – a +75 kilós Gyürüs Barbara, a +105 kilós Mikovics Attila és vezetőjük, Likerecz Attila - a grúziai junior világbajnokságra. Tbilisziben már zajlik a vb, a két fiatalnak szombaton lesz a versenye. Repülőútjuk első etapjában Isztambulban kellett volna leszállniuk 23.15-kor.

Mint az ismert, kedden este lövöldözés és két robbanás történt az isztambuli Atatürk repülőtéren.

Fotó: VN archív

- Szerencsére Barbiék még a levegőben voltak, amikor a terrortámadás történt – tudtuk meg Márkus Erzsébettől, a 18. évében járó súlyemelőlány edzőjétől, aki a családdal, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnökével, Dobos Imrével egész éjjel forró dróton volt.

- Nem is engedték leszállni őket, hanem átirányították a repülőgépet Ankarába. Ott aztán elhelyezték őket egy szállodába. Az elnök út értesítette az illetékes sportszervezeteket, hogy miért nem tudtak továbbutazni. Most egy kicsit megnyugodtunk, várjuk az újabb híreket, hogy tovább tudnak-e menni a verseny helyszínére Barbiék - hallottuk az edzőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!