Nagyrákos az úttörő: kinyilvánították, hogy fontosak a zöld területek a településnek

2016. november 28., 07:00 szerző: Bakos Ágnes fotós: Unger Tamás
komment
Nagyrákos - Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága is felhívja a figyelmet az előremutató határozatra. Remélik, példa lesz az Őrségben.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Nagyrákos önkormányzata úttörő lépésre szánta el magát, és határozatot hozott a rétek által nyújtott előnyök jelentőségéről - hívta fel a figyelmet az Őrségi Nemzeti Park. A falu képviselői felismerték a természeti értékek fontosságát, és elkötelezték magukat azok megőrzése mellett.


Nagyrákos egy igazi zöld kincs, most már példás rétrendelettel Fotó: Unger Tamás

A novemberben hozott önkormányzati határozat kimondja, hogy számos előnnyel járnak a rétek a település számára.

A rétek a szénatermés mellett számos más kincset is adnak a közösségnek. Ilyenek a gyógynövények, amelyek tiszta formában gyűjthetőek a nagyrákosi zöld területekről. A rétek előnyt nyújtanak számos élőlénynek, köztük a gyümölcsfák beporzását végző rovaroknak.

A hagyományosan gondozott, fajokban gazdag rétek a globális klímaváltozás korában képesek ellenállni a szélsőséges időjárásnak. A réten élő ragadozó rovarok és rovarevő madarak fontosak a termesztett növények kártevőinek szabályozásában.

Kiemeli a határozat az esztétikai élményt is: márpedig egy szép táj turisztikai vonz-erőt jelent, az pedig az idegenforgalom, a vendéglátás élénkülését hozza magával.

A nagyrákosi képviselő-testület felelősséget érez a rétek sorsáért, és azok megőrzéséért, fennmaradásáért a rendelkezésre álló minden eszközzel hozzájárulnak - ezt mondja ki a példaértékű nagyrákosi határozat.

Bakos Ágnes

2016. november 28., 07:00 szerző: Bakos Ágnes fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...