Hírek

2014.04.15. 12:17

Figyelem! Egy sávon lehet haladni

Várhatóan egy hónapig tartanak a kedden kezdődött aszfaltozási munkák a 86-os gyorsforgalmi úton Zanat határában, illetve a 88-as úton Sárvár irányában.

Simon Erzsébet

A forgalom egy sávon haladhat.

Kovács Ferenc megyei útügyi miniszteri biztos sajtótájékoztatón számolt be a vasi közúti közlekedés aktuális fejlesztéseiről. Legfontosabbként említette, hogy kedden megkezdődött az aszfaltozás a 86-os útnak a régi és az új, gyorsforgalmi szakaszán is a szombathelyi felüljárótól a vépi elágazásig. Ugyancsak dolgoznak a kivitelezők a 88-as út váti körforgalomtól Sárvárig tartó nyomvonalán. Felhívta a figyelmet, hogy a közlekedőknek célszerű kikerülni ezeket a szakaszokat, mert a forgalom csak egy sávon haladhat. A 88-as úttal párhuzamosan egy kerékpárutat is építenek majd, amelyen Sárvártól Bögötig lehet biciklizni. Kovács Ferenc azt is elmondta: a közútkezelő 37 vasi utat javasolt sürgősen felújítani, ezek közül nyolc kapott prioritást, összesen 33 kilométernyi hosszban. Ezek közül kiemelte a Bükfürdő turisztikai vonzerejének növelését, a gyárak elérhetőségének javítását szolgáló útépítéseket, nevezetesen az Acsádot Bükkel, a Sajtoskált Bükkel összekötő út renoválását, illetve az Újkér-Horvátzsidány és a Cirák-Tompaládony-Zsira összekötő utak rekonstrukcióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!