Hírek

2015.09.21. 13:32

Egy személyvonat elgázolt egy kerékpárost Gyöngyösfalunál (frissítve)

Vas megyében, Gyöngyösfalu vasúti megállóhelynél egy személyvonat elgázolt egy kerékpárost, a kerékpár a vonat alá szorult.

A baleset súlyos sérültjét a mentők ápolják. A vasúti forgalmat leállították, Kőszeg és Szombathely között nem járnak a szerelvények. Az eset a 87-es főút forgalmát is lelassíthatja, mivel a vasúti pálya itt keresztezi a főutat. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a helyszínelést követően eltávolítják a beszorult kerékpárt.

A GYSEV Zrt. közleménye:

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba azt a gyalogost, aki kerékpárjával a vonat elé lépett ma 14.40-kor Gyöngyösfalu megállóhely közelében. A gyalogosok és kerékpárosok számára kialakított átjáróba úgy tolta be a biciklijét, hogy előzőleg nem győződött meg arról, közlekedik –e vonat. A Kőszegről Szombathelyre közlekedő személyvonat elütötte a gyalogost, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A hatósági vizsgálat és a helyszínelés ideje alatt vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Szombathely és Kőszeg között.

A baleset helyszíni vizsgálata 16:00 körüli időben befejeződött, a vonatforgalom megindult a Szombathely – Kőszeg szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!