Hírek

2016.02.22. 15:35

Együtt a boldog mancsokért! - Állatvédők javára indít gyűjtést Simon Marcsival a Vas Népe

Az állatok nem tudnak kiállni magukért, ezért nekünk kell kiállni értük és segíteni nekik – ez a mottója a Vas Népe és Simon Marcsi közös adománygyűjtő akciójának, amellyel a Fekete István Állatvédő Egyesület mentettjeit támogatják.

Vadas Krisztina

Nem véletlen, hogy erre a szervezetre esett a választásunk, amikor felötlött a gondolat, hogy adománygyűjtő akciót szervezünk. Mind Marcsi, mind a szerkesztőség tagjai rajonganak kutyákért-macskákért, és fontosnak tartják, hogy segítsék azoknak a munkáját, akik azért dolgoznak, hogy a bajba jutott állatokon segítsenek.

A Fekete István Állatvédő Egyesület tagjai 18 éve munkálkodnak azon, hogy a kidobott, kóbor, beteg állatoknak szebb jövőt teremtsenek. 2008 óta tevékenykednek Vas megyében, előtte a Zala megyei állatokon segítettek. Feladatuknak elsősorban a gazdátlan, kidobott, megkínzott, sérült állatok segítését tartják. Biztosítják a kutyáknak szükséges orvosi ellátást, és amíg nem találnak ideiglenes vagy állandó örökbefogadót az állatoknak, addig gondoskodnak az elhelyezésükről, ellátásukról. Mindez nem kis felelősséggel, és végképp nem kevés anyagi vonzattal jár. Ezért is döntöttünk úgy, hogy az egyhetes akcióval segítjük a munkájukat.

Simon Marcsi szombathelyi modell fontosnak tartja, hogy kiálljon az állatokért.

– Nagyon szeretem mind a kutyákat, mind a cicákat. Nekem mindig is volt kutyám, most épp egy spániellel élek együtt. Azért álltam ki az adománygyűjtő akció mellett, mert fontosnak tartom, hogy segítsük azok munkáját, akik szebb jövőt varázsolnak ezeknek a szerencsétlenül járt állatoknak. Ők nem tudnak kiállni saját magukért, ezért fontos, hogy legyenek olyan emberek, mint például a Fekete István Állatvédő Egyesület tagjai, akik megteszik ezt, és szebbé varázsolják az életüket – mondta Marcsi.

Csollányné Horváth Krisztinától, az egyesület vezetőjétől megtudtuk, hogy jelenleg körülbelül ötven kutyust gondoznak, és sajnos létszámstopot kellett hirdetniük, mert beteltek a kennelek. Elmesélte, hogy emberi erőforrásban szerencsére nincs hiány, sok önkéntes jár ki hozzájuk sétáltatni az ebeket, vagy segíteni a gondozásukat. A kutyák mellett természetesen cicák és más állatok is vannak a mentettjeik között, így az ellátásukban jól jön az emberek segítsége. – Amire elsődlegesen szükségünk van, az a kölyökkutya- és kölyökmacskatáp. Persze, ha valaki felnőtteledelt hoz, azt is nagyon megköszönjük, hiszen a legkisebb segítség is nagyon sokat jelent.

Ami még fogyóeszköznek számít, az a felszerelés: pórázok, nyakörvek, játékok – ezek minden mennyiségben jöhetnek. Akinek van lehetősége kutyaház felajánlására, azt is szívesen fogadjuk – mondta Kriszta. Természetesen, ha valaki az itt fel nem sorolt dolgokon kívül kedveskedne valamivel az állatoknak, nem utasítják vissza, hiszen minden segítség jól jön.

 

Az akció részletei

Február 22–27. között várjuk akár magánszemélyek, akár cégek felajánlásait a Fekete István Állatvédő Egyesület részére. Két gyűjtőponton fogadjuk az adományokat: a Vas Népe szerkesztőségében (9700 Szombathely, Széll Kálmán utca 40.) és a Noé Állat-ambulancia épületében (9700 Szombathely, Vízöntő utca 7.).

Akciónk február 27-én, szombaton zárul az egyesület örökbefogadó napjával egybekötve: a Homa Center előterében 14 és 17 óra között várjuk azokat, akik még adakoznának vagy örökbefogadnának. Az eseményen részt vesz Simon Marcsi is. Az adományozók közt három szerencsést kisorsolunk, akik elkölthetnek egy vacsorát a modellel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!