Hírek

2014.12.18. 18:15

Együtt az Aranyhídért - Internetes aukcióval csatlakozott az alapítvány

Szombathely - Példátlan összefogás bontakozott ki az Aranyhídért: eddig mi gyűjtöttünk az új kisbuszra, ám most internetes aukcióval csatlakozott a Csodák Márpedig Vannak Alapítvány is.

Varga Nóra

Legutóbb rendhagyó színházi előadással tett valódi csodát az alapítvány, amely élőben hozta el az egyik népszerű rajzfilm, a Dóra a felfedező figuráit Erdélyi Rolikának. A megható és különleges eseményről címlapon számoltunk be. Az alapítványt és a Savaria Szimfonikus Zenekart is vezető Mérei Tamás felfigyelt a Vas Népe akciójára, amelyben olvasóink a sérült gyerekek fejlesztésével foglalkozó Aranyhíd központ alapítványnak gyűjtöttek egy új kisbuszra. Most online aukciót indítottak, amelyben a Dóra-előadás jelmezeire lehet licitálni. A cél: egy használható busz megvásárlása, hogy a gyerekeket foglalkozásokra szállíthassák.

A központ kis tanítványai a régi, azóta már nem használható buszba igyekeznek beszállni. Fotó: Unger Tamás

Mivel a Vas Népe gyűjtése már lezárult, ezért most indul a licit, amelyet a Csodák Márpedig Vannak Alapítvány facebook-oldalán található címről lehet elérni. Licitálni a képek alatti kommentben lehet. A Savaria Szimfonikus Zenekar péntek esti karácsonyi koncertjén is lehetőséget nyújtanak a felajánlásokra, az urna a bejáratnál lesz található.

Annak, aki életében először lép be az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ Dózsa György utcai épületébe, egészen biztosan összeszorul a torka, aztán meg a szíve.

Az iskolába 320 sajátos nevelési igényű diák jár: vannak köztük mozgás- és érzékszervi sérültek, autisták, tanulásban akadályozott és halmozottan sérült gyerekek. A nevelő-oktató munkát jól képzett gyógypedagógusok végzik. A cél itt a tanulók alapkészségeinek kialakítása, fejlesztése. Minden irányú fejlesztéssel próbálják formálni, alakítani személyiségüket, és az alapműveltség megszerzésével képessé tenni őket hátrányaik csökkentésére, ezáltal megteremteni számukra az esélyegyenlőséget.

Sok mindenre lenne szükségük: a legfontosabb, hogy 15 éves, használatra már alkalmatlan kisbuszukat egy jobb állapotú, közlekedésre alkalmas járműre cserélhessék. A gyerekeket ugyanis ezzel viszik foglalkozásokra, kezelésekre: nélküle az alapvető feladatokat sem tudják ellátni. A kinézett új busz 3,6 millió forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!