Hírek

2016.08.24. 18:39

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Vas és Hargita megye

Vas megye és az erdélyi Hargita megye együttműködéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kedden Szombathelyen.

Szombathelyi Médiaközpont

A két megye elöljárója szorgalmazza a testvérmegyei kapcsolat kialakítását és ennek jegyében az együttműködést számos területen. Például kölcsönösen megismernék egymás pályázati rendszerrel kapcsolatos tapasztalatait, a katasztrófa- és polgári védelemben közös gyakorlati programokat, képzéseket kezdeményeznek, támogatnák egymást a befektetők vonzásában, szorgalmazzák az ifjúság támogatása érdekében kialakított közös programok, projektek lebonyolítását.

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

A felek abban is egyetértettek, hogy Vas megyének és Hargita megyének együtt kell működnie a megyei értéktárak feltérképezésében és népszerűsítésében. Ezenkívül közös részvételre törekednek a Mária-út programban, és tapasztalatcseréken ismernék meg egymás jó gyakorlatait a tematikus utak, kirándulások megszervezésében. Példaként említették a Költők nyomában elnevezésű tematikus utat, a bicikliutak kialakítását, az Árpád-kori templomok nyomában című, valamint a Kőszeg–Vashegy borút programot. Az oktatás területén ösztönöznék az egyetemek, kutatói központok közötti együttműködést, az e téren alkalmazott jó gyakorlatok átadását, valamint egyetemisták, szakemberek csereprogramokban való részvételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!