Hírek

2016.04.29. 14:30

Elballagtak a kanizsaisok - A végzősök virággal a kezükben, tarisznyával az oldalukon búcsúztak iskolájuktól

A legtöbb szombathelyi középiskolában pénteken tartották a ballagást. A végzősök elbúcsúztak egymástól, tanáraiktól és iskolájuktól. Az ünnepélyes pillanatokat nagy próbatétel követi: hétfőn elkezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák.

Cseszkó Tamás

A Kanizsai Dorottya Gimnáziumban négy osztályban 120 diák ballagott. A végzősök virággal a kezükben, tarisznyával az oldalukon búcsúztak iskolájuktól. Miután végigjárták a feldíszített osztálytermeket, a kilencedikesek sorfala között énekelve vonultak át az ünnepség hagyományos helyszínére, a történelmi témaparkba, ahol több százan várták őket.

Fotó: Hornyák Emőke

Az időjárás kegyes volt a ballagókhoz. - Az egész évfolyam azért imádkozott, hogy végre kisüssön a nap - mesélte lapunknak Sipos Boglárka, a Kanizsai Dorottya Gimnázium 12.A osztályos tanulója.

Izgalmas napokon vannak túl, éjszakába nyúlóan szerenádoztak, ma pedig már az intézmény ballagási ünnepségén búcsúztak el az alma matertől.

A Történelmi Témaparkban Módos Tibor, az intézmény igazgatója búcsúzott a diákoktól, majd felolvasták Majthényi László megyei elnök és Fodor István tankerületi igazgató levelét.

A ballagási ceremónián kitüntették a gimnázium azon kiválóságait, akik tanulmányi vagy sporteredményükkel, közösségi munkájukkal öregbítették az iskola hírnevét. Ismét egy sikeres évfolyam távozik az intézményből, Horváth Krisztián például a legrangosabb tanulmányi versenyen, a Földrajz OKTV-n ért el 21. helyezést, míg Bacsák Viktória egy Nemzetközi Novellaíró Pályázatot nyert meg.

A ballagók nevében Sipos Melinda búcsúzott, aki Bacsák Viktória gondolatait olvasta fel. -Egész életemben féltem a soha szótól. Van benne valami rejtett erő, sugárzik betűiből a legyőzhetetlenség. Soha többé nem ülök a székemen, melynek a jobb alsó sarkán egy apró törés található, soha többé nem hallom szerdán a menetrendszerűen érkező „énekkarosok figyelem” felhívást, soha többé nem szól rám Gyöngyi néni, hogy a vaskapu felé menjek ki, és soha többé nem leszek már kanizsais diák - hangzott el.

A hivatalos ünnepségsorozatot követően a családtagok, barátok gratulációit fogadták a végzősök. - Egy fényképalbumot állítottunk össze barátnőnknek, Kalcsics Elizának, a születésétől egészen a jelenkorig vannak benne képek, reméljük, örülni fog neki - mondta el Éva Natália, Tájmel Dorina és Cseszkó Hanna, akik sokat készültek barátnőjük ballagására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!