Hírek

2016.09.25. 19:55

Tizenhét napirendet tárgyal meg a büki testület

Bük - Ma délután fél kettőtől ismét fontos dolgokról dönt Bük önkormányzatának képviselő-testülete.

Vadas Krisztina

Tizenhat napirendet nyílt ülésen, egyet pedig zárt ülésen tárgyal a város vezetősége ma délután.

A képviselők elsőként a két ülés közötti fontosabb eseményekről szóló beszámolót vitatják meg. Ezek között szerepel a büki mentőállomás fűtéskorszerűsítése, mely a büki önkormányzat és az Országos Mentőszolgálat összefogásában valósult meg. Említést tesznek a nagyszabású Mister Classic veteránautó-versenyről is, amely idén is sok érdeklődőt vonzott, de a Pannon Cigányzenekar tízéves, jubileumi nagykoncertjéről is említést tesznek. A napirendek között szerepel a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár sportcsarnokának megrongálódott lexánteteje is. A tető korából, illetve az időjárás okozta sérülésekből fakadóan cserére szorul. A tetőrész a nyári heves zivatarok során többször beázott, ám a javíttatás költségét önerőből nem tudják megoldani, ezért kérik az önkormányzat segítségét. Ha a testület pozitívan bírálja el a kérelmet, akkor bruttó 2 millió 400 ezer forintos támogatást kapnak. A sporttelepen a mosógép ment tönkre, így szükségessé vált egy új kisipari mosógép beszerzése is. Erről is a képviselők szavaznak majd.

Falussy Péter, a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár sportvezetője megmutatta a sportcsarnok tetején megrongálódott lexánt. Ha a képviselő-testület úgy dönt, kicserélhetik a lemezeket Fotó: Unger Tamás

A Vasút utca déli oldalán a járda is megújulhat - ha pozitív döntés születik az ügyben. Ebben az esetben még a 2016-os költségvetés terhére, csaknem 17 millió forintból újulhat meg a járda.

A temetőkertben kialakítandó kőtár is szóba kerül az ülésen. A kőtár kiépítésére 1 millió 600 ezer forintot különít el az önkormányzat a 2016-os költségvetés tartalékának terhére. Első ütemben tizenegy fejkövet állítanának fel a kőtárban. A Védett sírok ad hoc bizottság javaslatára dr. Wallenstein József és Torkos Elek sírjait pedig az eredeti helyein újítanák fel.

A képviselő-testület dönt több játszóeszköz felújításáról is, a legtöbb helyen az ütéscsillapítással vannak gondok. Ezek a játékok mindaddig nem használhatók, amíg nem alakítják őket a szabványoknak megfelelővé. Amennyiben az önkormányzat biztosítja a forrást, a munkákat még az ősz folyamán elvégeznék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!