Hírek

2017.08.30. 18:30

Ügyintézőként végeztek mintegy ötvenen Szombathelyen

SZOMBATHELY Átvették okleveleiket Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megye kormányhivatali dolgozói, miután sikeres vizsgát tettek.

Bakos Ágnes

- A kormányhivatali munka élethosszig tartó tanulást jelent - fogalmazta meg dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, amikor a frissen végzett ügyintézőket köszöntötte. Szombathelyen, a megyeháza dísztermében vették át okleveleiket mintegy ötvenen: akik sikeres kormányablak-ügyintézői vizsgát tettek a régióból. Itt kapták meg a képesítést igazoló dokumentumot nemcsak Vas, hanem Győr-Moson-Sopron és Zala megye ügyintézői is.

Harangozó Bertalan vasi kormánymegbízott a magas szakmai tudást és az elkötelezettséget emelte ki, amikor gratulált kollégáinak. Az államtitkár pedig Magyary Zoltánt, a közigazgatás tudományának nemzetközi hírű művelőjét idézte: a közigazgatás mértéke az emberek szolgálata. Ezt tartsák szem előtt az ügyintézők. Elmondta, hogy két ilyen kurzus zárult az országban: az elsőben 794-en, a másodikban 576-an végeztek összesen.

Dr. Kovács Zoltántól és Harangozó Bertalantól vették át okleveleiket a vasi kormányablak-ügyintézők tegnap Fotó: Szendi Péter

Megérte a tanulás, mert a tudás munkahelyi biztonságot ad - fogalmazta meg dr. Kovács Zoltán.

- Ügyfeleket kiszolgálni nem mindenki képes, és nem mindenkinek van hozzá képesítése - ezt a két kritériumot emelte ki.

Sorolta: már 270 kormány-ablak elkészült az országban, és még néhány okmányirodát átalakítanak. Az infrastrukturális feltételek mellett az ügyintézés kultúrájának megteremtését is hangsúlyozta, és azt kérte az okleveles ügyintézőktől, hogy legyenek határozottak és magabiztosak munkájuk során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!