Hírek

2015.07.29. 15:57

Életre kel a történelem Szentgotthárdon

Szentgotthárd - Július 30-a és augusztus 2-a között rendezik meg a Szentgotthárdi Történelmi Napokat. A programok hivatalosan pénteken kezdődnek, de már csütörtökre is készülnek a szervezők.

Bajdó Bettina

Csütörtökön 17 órakor a Pável Ágoston Múzeumban a „Szentgotthárdi hadiösvény" interaktív történelmi és felfedező játék bemutatójával veszi kezdetét az idei program sorozat Pierrotval, melyet Szervátiusz István szobrászművész kiállításának megnyitója követ a Színház aulájában – tudtuk meg Lang Szabinától, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület kulturális szervezőjétől. Pénteken délután fél háromkor hintós kikiáltóval, hastáncbemutatóval és fél hatkor az elmaradhatatlan jelmezes felvonulással folytatódik a rendezvény. 15 órai kezdettel lesz látható és hallható az „1664 – A Szentgotthárdi csata" című könyv- és animációs film bemutatója a Refektóriumban. Este a Csík zenekar lép fel a Várkert szabadtéri színpadán.

Az idén sem marad el a látványosnak ígérkező jelmezes felvonulás. Fotó: Szendi Péter

A szombat délelőtt történelmi élőképek a hagyományőrző egyesületek közreműködésével, délután az íjászattal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Gyermekműsor, csatafutás, és este a Szkítia zenekar koncertje színesíti a programot. A napot a szentgotthárdi csata élőben, illetve tűzijáték zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!