Hírek

2015.07.07. 12:35

Elhagyhatta a kórházat a Farbax-robbanás legsúlyosabb sérültje

Kiengedték a kórházból a Farbaxban történt üzemi baleset legsúlyosabb sérültjét. Az eset után egy hónappal még mindig tartanak a vizsgálatok.

Budai Dávid

Csaknem egy hónappal ezelőtt, június 10-én volt porrobbanás a Farbax Kft. szombathelyi telephelyén. Ahogyan korábban megírtuk, egy használt festékpatronok aprítására tervezett gép működése közben robbant be a por. Az üzemi balesetben két dolgozó súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztályának főosztályvezető-helyettese, Kard Enikő elmondta, hogy a vizsgálat jelenleg is tart, és folyamatban lévő ügyről nem adhat tájékoztatást. Annyit viszont elárult, hogy azóta kétszer is vizsgálódtak, és a társhatóságokkal - a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel - folyamatos az adatcsere.

Jelenleg is ezeknek az információknak a feldolgozása zajlik. Megtudtuk, hétfőn sikerült meghallgatniuk a legsúlyosabb sérültet is az ügyben, akit már kiengedtek a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Égésplasztikai Osztályáról. Információink szerint a fiatalember a körülményekhez képest jól van, ezt dr. Oláh Attila, a győri kórház orvosigazgatója is megerősítette, aki úgy tájékoztatott minket, hogy a sérült meggyógyult, otthonába távozott.

Balogh Nikoletta, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy jelenleg tűzvizsgálati eljárást folytatnak, de tőle is azt a választ kaptuk, hogy folyamatban lévő eljárásról nem tudnak információt adni.

A robbanás részletei és további fotók korábbi cikkünkben, itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!