Hírek

2016.02.23. 11:01

Elhunyt dr. Kátai László nyugalmazott rendőr dandártábornok

Dr. Kátai László nyugalmazott rendőr dandártábornok, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola volt igazgatója életének 72. évében elhunyt.

Vas Népe

Dr. Kátai László tiszti szolgálatát a Határőrség Soproni Kerületének Ágfalvai őrsén parancsnok-helyettesként kezdte. Három évi végrehajtói szolgálat után az Egyesített Tiszti Iskolára került századparancsnok helyettes-tanár munkakörbe. Ezen idő alatt a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián szerzett magasabb végzettséget. 1981-ben a Kossuth Lajos Katonai Főiskola Határőr Tanszékének vezetője lett. A tanszékvezetői munka mellett 1984-ben a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi karán doktorált. A főiskolai szintű tisztképzésben szerzett tapasztalatokat követően 1987-ben a Határőrség Országos Parancsnokság Kiképzési Osztályának vezetője lett.

Dr. Kátai László

1990-ben a belügyminiszter megalapította a Határőr Kiképző és Továbbképző Intézetet, amelynek igazgatójává nevezte ki dr. Kátai Lászlót, aki egészen 2005. június 30-ai nyugállományba vonulásáig ezt a beosztást töltötte be.

Jelentős érdeme volt - a korábbi tisztképzésben szerzett tapasztalatai alapján - a határőrségnél a hivatásos állomány képzését végző önálló tanintézet létrehozásában, annak előkészítésében és folyamatos fejlesztésben. Vezetése alatt a tanintézet a dinamikusan változó szolgálati igényeknek megfelelően folyamatosan gazdagodott, fejlődött, újította meg képzési és nevelési módszereit.

Szakmai munkáját magas színvonalon látta el, mindenkor alkalmazkodva a fenntartó és a képzéséket megrendelő igényeihez, munkáját felelősségérzet és hivatásszeretet vezérelte.

Több évtizedes kiemelkedő szakmai munkájára, az oktatásban és annak fejlesztésében elért eredményeire tekintettel Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány dr. Kátai Lászlót a rendőrség halottjává nyilvánította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!