Hírek

2017.05.07. 18:25

Elismerések a vasi mentők napján

RÉPCELAK - Kicsiket és nagyokat megmozgató programok várták a vendégeket a vasi mentők napján, az emlékülésen számos kitüntetést osztottak ki.

Cseszkó Tamás

Tekeversennyel vette kezdetét a vasi mentők napja. A rendezvénynek Répcelak adott otthont: a szervezők a művelődési ház előtt arcfestéssel, ugrálóvárral, egészségügyi szűréssel, valamint mentő és tűzoltó bemutatókkal színesítették a programot. A gyermekeknek rajz-, a felnőtteknek főzőversenyt szerveztek, nagy volt az érdeklődés. Az ünnepi emlékülésen köszöntőt mondott Szabó József, Répcelak polgármestere, aki felidézte a helyi mentők történetét. Dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat NYDR izgatója és Baranyai Tibor répcelaki állomásvezető beszédét követően Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a mentőket. - Munkájuk során nemcsak a szakmai felkészültség jelenik meg, hanem a segítő ember is - hangsúlyozta a képviselő, hozzátéve, ha a mentőszolgálat dolgozóiról van szó, akkor mindenki a tisztelet hangján beszél. - Én ma szeretném megköszönni önöknek, hogy mindig a helyén van a szívük is - zárta gondolatait a képviselő.

A beszédeket követően a Brutscher József-emlékérmek átadása következett. A rendezvényen részt vett Kovács Ferenc, a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány elnöke is.

Az emléküléssel párhuzamosan megnyílt a mentőmúzeumi kiállítás, a művelődési ház előtti parkolóban a Tűzördögök gólyalábas és hastáncos bemutatóját, valamint a Répcelaki Általános Iskola kötélugróinak műsorát láthatta a közönség. A programokat retródiszkó zárta.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!