Hírek

2015.06.05. 17:16

Pedagógusnap - A szakma kiválóságait jutalmazták a Bartók termeben

Egy 1951-es minisztertanácsi határozat a pedagógusok munkájának társadalmi elismeréseként június első vasárnapját Pedagógus napnak nyilvánította. A hagyományoknak megfelelően e jeles nap alkalmából pénteken a szombathelyi Bartók teremben elismeréseket adtak át a szakma kiválóságainak.

Médiaközpont

Mások mellett a Barátság Óvoda kis nebulóinak vidám előadása színesítette a díjátadó gálát.

Az eseményen Koczka Tibor alpolgármester beszédében kiemelte: felelősségteljes, sokszor kudarcokkal teli nehéz életpálya a pedagógusoké. Éppen ezért ezt a szakmát hosszú távon csak azok tudják gyakorolni, akik a tanítást nem munkájuknak, hanem hivatásuknak tekintik.

Molnár Miklós alpolgármester, Rettegi Attila, az oktatási bizottság elnöke és Koczka Tibor alpolgármester Imréné Erényi Katalinnak, a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ igazgatójának adják át a „Szombathely Oktatásügyéért-díjat” (Fotó: Szmk)

– Nincs kétségem afelől, hogy a mai kor tanárának keményen meg kell dolgoznia azért, hogy izgalmas, élményszerű, és gyakorlatias tudással gazdagítsa a felnövekvő nemzedékek tagjait – fogalmazott Szombathely alpolgármestere.

Szombathely Oktatásügyének Segítéséért-díjban részesültek azok, akik az oktató-nevelő munkát segítve, nem pedagógusi munkakörben, hosszú időn keresztül hozzájárultak a pedagógiai munka eredményességéhez.

– Nagyon meglepett ez a díj, már csak azért is, mivel nem pedagógus munkakörben dolgozom. Nyolc évig intéztem a Reményik-iskola gazdasági ügyeit. Idén, a negyvenéves munkaviszonyom betöltését követően nyugdíjaztak és nagy öröm számomra, hogy ezzel az elismeréssel fejezem be aktív pályafutásomat – mondta el érdeklődésünkre az ünnepségen Tancsics Flóriánné, a Reményik-iskola nyugalmazott gazdasági ügyintézője.

Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díjat kaptak azok a pedagógusok és oktatók, akik a gyermekek személyiség-formálásában több éven át kiemelkedő munkát végeztek. Szombathely Oktatásügyéért-díjat adományoztak azoknak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a város oktatásügyének fejlődését. A díjazottak között szerepelt a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium igazgatója, Gáspárné Zsolnai Zsuzsanna is.

– Azért a befektetett munkáért jár talán ez az elismerés, amelyet a gimnázium élén most már hetedik éve elvégzek. Természetesen van ennek előzménye, hiszen előtte kilenc évig igazgatóhelyettes voltam és úgy gondolom, hogy legjobb tudásom szerint a tőlem telhető legtöbb energiával szolgáltam iskolámat – emelte ki Gáspárné Zsolnai Zsuzsanna.

Az ünnepségen elhangzott többek között az is, hogy a pedagógus ültet, gyomlál, formál, stílust ad a diákoknak. Ők adnak értelmet a tankönyvek betűinek, és legfontosabb feladatuk, hogy kielégítsék a magyar jövő zálogának, az ifjúságnak tudásszomját.

 

Itt vannak a 2015-ös díjazottak

Szombathely Oktatásügyének Segítéséért-díj: Tancsics Flóriánné, Rettegi Zsoltné, Gersei László, Soós Kálmánné, Rába Józsefné.

Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj II. fokozat: Farkas Attila, Herczegné Dankó Katalin, Balogh Árpádné, Tóthné Vanger Lívia, Krizmanitsné, Tóth Zsuzsanna, Zsiray Lászlóné, Dr. Csekéné, Vincze Edit, Mitre-Károly Mária.

Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj I. fokozat: Mátis Edit, Bálint Anikó, Sarkadyné Gyetvai Zsuzsanna, Farkasné Szakasits Zita, Kovácsné Süle Ágnes, Lovassné Vass Enikő, Gombásné Nagy Éva, Ágoston Mária.

Szombathely Oktatásügyéért-díj: Imréné Erényi Katalin, Gáspárné Zsolnai Zsuzsanna, Futó István, Károly Frigyes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!