Hírek

2017.04.27. 07:52

Elkezdődött a szombathelyi közgyűlés - Ez történt napirend előtt

Szombathely – Wagner Andrásra emlékeztek napirend előtt és kilenc javaslat érkezett a napirendhez, a legtöbbet elutasították.

Bakos Ágnes

Határozatképes a közgyűlés, megnyitotta dr. Puskás Tivadar polgármester 9 óra 10 perckor. Egy perces néma felállással kezdődött az ülés, hiszen május 31-én lesz tíz éve, hogy meghalt Wagner András, aki 1990 és 1998 között, vagyis a rendszerváltás után két cikluson át Szombathely polgármestere volt. Azért most emlékeztek a képviselők, mert a következő rendes közgyűlés júniusban lesz.

Egy technikai módosítás adódott, azt a polgármester javaslatára megszavazták:

A 17-es napirendet a 7-es elé veszik, vagyis a „Tájékoztató Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. tulajdoni viszonyairól, törzstőkéjének alakulásáról” címet kapott napirendet a város sportkoncepciójáról szóló napirend előtt vitatják meg.

Balassa Péter (Jobbik) képviselő az európai bérunióról szóló polgári kezdeményezésről tett napirendi pont javaslatot – elutasították.

Ezen kívül a Szova szállodaépítési projektjéről szóló tájékoztatót javasolt, szintén önálló napirendre – elutasították.

dr. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK- Együtt) Minden szombathelyinek és Vas megyeinek az az érdeke, hogy továbbra is gyermeküdülő maradjon a balatonberényi és arról rendelkezzen Szombathely. Elutasították a javaslatot.

Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!-MSZP-DK- Együtt) önálló napirendi pontban kért tájékoztatás a közvilágításról, a javítások menetéről, hiszen a viharos áprilisi idő megtépázta a rendszert és nincs mindenütt helyreállítva. A napirendi pont javaslatot elutasították.

Horváth Soma (Éljen Szombathely!-MSZP-DK- Együtt) azt javasolta, készüljön átfogó koncepció Szombathely parkolási helyzetéről, megoldásáról. A koncepció kialakítását elutasították a képviselők.

Kopcsándi József (Éljen Szombathely!-MSZP-DK- Együtt) is parkolóügyben tett javaslatot: amíg nem készül el az egészségügyi alapellátó központ a Markusovszky kórházzal szemben, amíg nem építési terület, legyen parkoló a terület. Kopcsándi József javaslatát elutasították.

Dr. Ipkovich György(Éljen Szombathely!-MSZP-DK- Együtt) elmondta: április 4-én jégeső volt Szombathelyen, már tavaly javasolt megelőző intézkedéseket. A napirendi pontot, a téma megtárgyalását elutasították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!