Hírek

2014.06.02. 09:27

Ellenzik a biomassza erőművet - Közgyűlési döntésre vár a civil szervezet

Szombathely - Mintegy félezren írták alá azt a biomassza erőmű építését ellenző petíciót, amit szerdán adtak át a polgármesternek a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör képviselői.

Simon Erzsébet

Népes hivatalnoksereg várta a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör képviselőit ma a Városházán. Hegedüs Éva, az egyesület elnöke, Kovács Ágnes, a civilek szóvivője, valamint dr. Hosszú Károly jogi képviselő egy petícióval érkezett Szombathely vezetőihez. Dr. Puskás Tivadar polgármesternek adtak át egy tiltakozó dokumentumot, amely  csaknem félezer aláírást  tartalmazott, s amelyben a szentkirályiak megfogalmazzák, hogy nem támogatják a norvég tulajdonú  Grenor Hungária Energetikai Kft. által a Sárdi-ér út mellé tervezett biomassza-erőmű építését a lakókörnyezetük közvetlen közelében. A civilek képviselői elmondták, hogy a közgyűlés döntésével rövidre lehetne zárni az ügyet. Ehhez várják az általuk kért közgyűlési  tanácskozási jog ügyében a döntést. A polgármester és Marton Zsolt alpolgármester a támogatásáról biztosította a civileket. Hangsúlyozták, hogy a lakók érdekeit, céljait maximálisan megértik, de tekintettel arra, hogy több hatósági eljárás van folyamatban, Szombathely önkormányzata egyelőre az eljáró hatóságok döntésére vár. Kovács Ágnestől megtudtuk, hogy kedden a Győr-Moson Sopron Megyei Kormányhivatal mérésügyi hatósága afféle közmeghallgatást is tartott, amelyre a  norvég beruházó cég vezérigazgatója egyenesen Oslóból érkezett. A civilek határozottan közölték vele is, hogy a tervezett helyen és formájában ellenzik a létesítmény megépítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!