Hírek

2016.05.04. 13:42

Elmaradt az egyeztetés, folytatódik a nyilatkozatháború Körmenden?

Egyeztetésre várta a körmendi Fidesz és a Fidelitas a Körmend NEM menekülttábor elnevezésű Facebook-oldal szerkesztőit kedden délután a párt helyi irodájába. A meghívottak azonban nem jelentek meg.

Azért próbálták meg az egyeztetést tető alá hozni, hogy a csoport szerkesztőivel megbeszéljék, illetve ütköztessék a migránskérdéssel kapcsolatos véleménykülönbségeket.

Az oldal szerkesztői ugyanis többször kritikával illették a városvezetés munkáját a napokban újranyitott ideiglenes befogadóállomás miatt. A város vezetői úgy gondolták, megadják a lehetőséget arra, hogy kulturált keretek között, szemtől szemben megvitassák a témát, és lezárják a különböző közösségi oldalakon zajló nyilatkozatháborút.

Fodor Máté, Molnár Dániel (Fidelitas), Bebes István polgármester és Tóth Gábor (Fidelitas). Fotó: Körmendi polgármesteri hivatal

A várakozás perceiben elhangzott, hogy a belügyminisztériumi döntést nem tudják felülírni és megváltoztatni. Megértik az indulatokat és a felháborodást, de a helyzet kezelésére nem ez a megoldás. A város nyugalmát és békéjét továbbra is garantálják, ennek érdekében minden szükséges lépést megtettek: megérkeztek a katonák, nőtt a rendőri jelenlét, kiegészülve a polgárőrséggel, és a térfigyelő kamerarendszer bővítése is megkezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!