Hírek

2016.10.06. 14:06

Eltörött a csigolyája a sárvári fürdőben - kártérítést szeretne a győri nő

Sárvár - Egy tavaly augusztusi balesetben csigolyatörést szenvedett egy győri nő a sárvári fürdőben.

Turbók Attila

A rendőrségi vizsgálat és a kirendelt szakértő sem találta felelősnek a fürdő üzemeltetőjét, ennek ellenére a hölgy polgári perben keresi igazát. Nyaralásnak indult, kórházi ellátás lett a vége a győri Kreicz Mária tavaly augusztusi, sárvári látogatásának. Ahogy a hölgy a Borsnak nyilatkozta, párjával a sárvári fürdő turbulance csúszdáját használta, amikor az utolsó csúszás végén a gumicsónakkal kifordulva nekicsapódtak a falnak és a nő kiesett a csónakból.

Ahogy a napilapnak elmesélte, egy reccsenést hallott és onnantól nem tudott mozogni.A 44 éves nőt azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, a 14. csigolya eltört. Az orvosok azonnal megműtötték a győri hölgyet. A hölgy a balesetet követően azonnal feljelentést tett a Sárvári Rendőrkapitányságon, ahol foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás.

A sárvári fürdő a Vas Népe megkeresésére egy nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkbe, melyben leírják: a rendőrség megszűntette az eljárást, mivel nem történt bűncselekmény.A rendőrségi eljárás során kirendelt szakértő megállapította, a sárvári fürdő mindenben a szabályok szerint járt el, a csúszda kiépítése és üzemeltetése megfelel a szabályoknak, előírásoknak. A szakértő hangsúlyozta, a fürdő részéről nem történt semmilyen szabályszegés.

Az eljárásban – a szakértő szerint – kiderült, a győri hölgy a csúszdát nem rendeltetésszerűen használta. Mindezek ellenére Kreicz Mária a Borsnak kijelentette, igazát a bíróságon keresi egy polgári perben. A szerkesztőségünkbe eljuttatott anyagban azonban a sárvári fürdő képviselője leírta, a győri hölgy részéről kereset a fürdő ellen még nem érkezett, a bíróságtól idézést még nem kaptak.

A lapunk által megkérdezett sárvári illetékes hozzátette, a fürdőt százezrek látogatják évről évre, még csak hasonló baleset sem fordult elő. – Egyébként nemrég zárult egy országos felmérés, amelyben a sárvári fürdő a harmadik helyen végzett egy olyan szavazáson, melyet a fürdőzők szavazatai alapján készítettek – jegyezte meg a Vas Népének a megkérdezett illetékes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!