Hírek

2014.11.24. 12:52

Még mindig nincs meg a szerdán eltűnt férfi (frissítve)

Nádasd – A férfi annak ellenére tévedt el, hogy nagyon jól ismerte a területet. A falubelieken és a rendőrségen kívül keresőkutyák és repülőgép is részt vett a kutatásban.

Budai Dávid

Most is kutatnak az után a férfi után, akinek öt nappal ezelőtt veszett nyoma a Nádasd melletti erdőben. A férfi gombászni indult, és annak ellenére tévedt el, hogy nagyon jó helyismerettel rendelkezett. Családján és a falubelieken kívül a rendőrség is bekapcsolódott a kutatásba. Volt olyan nap, hogy egyszerre hetvenen keresték a férfit, akit annak ellenére nem találnak, hogy keresőkutyákat és egy repülőgépet is bevetettek.

Még most is nagy erőkkel keresik azt a nádasdi férfit, aki még múlt szerdán este tűnt el a Halogy és Nádasd közötti erdőben. A helyszínen megkérdeztük a falubelieket, mit tudnak az esetről, név és arc nélkül három helyi lakos nyilatkozott lapunknak. Amit tudni lehet az az, hogy szerda délután fél három körül indult el gombászni P. László ötven-hatvan év körüli nádasdi lakos. Még aznap este hét óra körül hazatelefonált a feleségének, hogy eltévedt. Elmondása szerint az erdőből kiért egy szántóföldre és fényeket lát, úgy véli, Halogy fényeit. Ezt követően azonban már nem volt elérhető a mobiltelefonja.

A kutatásban részt vevő helybeliek egy csoportja. Öt napja folyamatosan keresik a múlt héten eltűnt nádasdi férfit. Nincs könnyű dolguk, mivel a talaj teljesen fel van ázva.

Családtagjai még aznap este elkezdték keresni, és egészen hajnali fél kettőig kutattak rokonuk után, de nem akadtak a nyomára. Csütörtökön már a rendőrség is bekapcsolódott a keresésbe, a reggel fél hétkor kezdődő kutatás azonban ismét nem hozott eredményt. Azóta mindennap keresik, de egyelőre nincs nyom. A falubeliek elmondása szerint, volt úgy, hogy hetvenen is keresték az eltűnt férfit, sőt: pénteken a fővárosból keresőkutyákat is hoztak, szombaton pedig repülőről is kutattak az eltűnt férfi után.

Már visszafelé tartanak a kutatásból, amíg meg nem találják, keresni fogják a nádasdi férfit. Fotók: Szendi Péter

Akik részt vettek az elmúlt napokban a keresésben elmondták, egészen a Csörnöc-patakig átfésülték a területet, de nem volt könnyű dolguk, mert a terep nagyon nehéz, számos szakadék nehezíti a haladást, és a terület teljesen fel van ázva. Egyes vélekedések szerint a kutyák a vizes terep miatt nem bukkantak az eltűnt nyomára. Megtudtuk, a férfi fehér gumicsizmát viselt, és azt is, hogy találtak cigarettacsikkeket is az erdőben, amelyek talán az eltűntté lehettek. A falubeliek elmondása szerint a legfurcsább a történetben az, hogy az eltévedt férfi gyerekkora óta itt élt, úgy ismeri az erdőt, mint a tenyerét, ezért sokan nem értik, hogyan tévedhetett el. Hétfő délután is találkoztunk a keresők egy csoportjával, egyelőre azonban nincs semmi nyom. Az eltűnt férfi ügyében a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai sem tudtak bővebb információval szolgálni, de azt ígérték, amint lesz bármilyen fejlemény, tájékoztatót adnak ki a rendőrség honlapján.

Kíváncsiak lettünk volna, hogy bemérték-e az eltűnt férfi mobiltelefonjának cellainformációit, de erre egyelőre nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!