Hírek

2016.09.09. 06:55

Emberölés Szombathelyen – Életfogytiglani börtönt kaphat a vádlott

Szombathely – Mindkét férfi a közös ismerősnél akart aludni, ebből lett a végzetes vita tavaly decemberben. Előkerült egy kenyérvágó kés – élete végéig börtönben maradhat a szurkáló.

Bakos Ágnes

A vád: védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség.

Egy szombathelyi lakásban történt a végzetes vita, részletesen beszámoltunk az esetről.

Mindkét férfi úgy tervezte, hogy az ismerősüknél tölti az éjszakát, azonban az egyiknek ez nem tetszett. Kenyérvágó késsel fenyegette a többi férfit. A szállásadó lett a düh áldozata: hiába engedte a vádlottat magánál éjszakázni, sértegette az édesanyját. Ekkor szúrt az egyébként ittas vádlott. Nyakon szúrta a védekezni képtelen szállásadót, majd elmenekült a helyszínről. Ahogy az amerikai krimikben: a véres kést az esővízgyűjtő csatornába dobta, megtalálták a nyomozók és a szurkálót is elfogták. Azóta előzetesben van, ezt fenntartotta a Vas Megyei Főügyészség. Minősített emberölés miatt emeltek vádat, tíztől húsz évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés lehet a büntetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!