Hírek

2015.07.06. 08:14

Embert is mentettek a szombathelyi állatvédők

Megyei körkép - Telt házzal üzemel a Fekete István Állatvédő Egyesület. Minden helyet kihasználtak már, elvileg sem kutyát, sem macskát nem tudnak elhelyezni az egyesület tagjai, ennek ellenére működésük egyik legeseménydúsabb napját élték meg, és nem csak állatokon segítettek.

Egy ideje kikerült a képzeletbeli megtelt tábla a Fekete István Állatvédő Egyesület ajtajára. Az elmúlt hetekben ugyanis annyi kutyát és cicát kellett befogniuk az egyesület tagjainak, hogy már sem az ideiglenes befogadóknál, sem pedig a szervezet apró telephelyén nem tudnak mentett állatot elhelyezni. Ám az állatvédők így sem mennek el a bajba jutott cicák, kutyák és emberek mellett.

Fotó: Szendi Péter

"Sajnos hiába hirdettünk cica és kutyastopot, vannak olyan esetek, amelyekre  nem lehet nemet mondani. A tegnapi napunk sem telt eseménytelenül" - írták a Fekete István Állatvédő Egyesület tagjai facebook oldalukon. "Hívást kaptunk, hogy Vasszécseny és Sorkifalud között az árok szélén "várakozik" egy tacskóra hasonlító kutyus. Előtte már elindultunk Bozzaiba, egy beteg ebért, akit csak orvoshoz kellett volna vinnünk. Útközben fordultunk a tacsiért vissza, mert a megtaláló segített minket a helyszínre navigálni. Megtaláltuk Barnust (ezt a nevet kapta), chipje persze nem volt. Így beraktuk a kocsiba és indultunk tovább, majd vissza Bozzai felé, ahol útközben egy bajba jutott úriembernek is segítettünk, aki leesett a biciklijéről. Bozzaiban felvettük a kezelésre vitt kutyust, majd a következő helyszín Szombathely egy szélső városrésze volt, ahol egy mamakutya várt minket két kölykével. Odaértünk az orvoshoz, majd jött a telefon, hogy egy sérült cica is segítségre vár!"

A történet folytatódik: „Majd mindenkit megvizsgáltattunk a Noé Állatambulancián. Sajnos Barnus nincs túl jó bőrben, tele bolhával, a lábain az összes körömágya gyulladt, és hiperkeratózis látható az összes mancsán. Mamakutyusunk a két kölykével egészséges, mama kondícióján kell javítanunk, mert csont sovány. A cicának sincs szerencsére nagyobb baja. Közben vagy egy órán keresztül ment a sakkozás, hogy a "fullon" lévő kennelsorunkon miként helyezzük el az érkezőket.  Szerencsére elég kutyakompatibilis ebekkel vagyunk tele, így több szomszédot is átköltöztettünk. Aki szeretne kutyát örökbe fogadni, ne habozzon! " - írták facebook oldalukon.

Az állatvédők mint mindig, most is szívesen fogadják az ideiglenes befogadók jelentkezését, de másban is lehet segíteni. A forróságra tekintettel minél több önkéntest várnak az reggeli/esti sétáikhoz, hogy el tudjanak menni a patakhoz védenceikkel csobbanni! Reggel 9-kor és este 6 órakor indulnak kirándulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!