Hírek

2017.02.13. 08:34

Embertelen szállítás – A sárvári ügyészség emelt vádat az embercsempész ellen

Sárvár – Nemcsak embercsempészéssel, hanem „a csempészett személy sanyargatásával” is vádolják a magyar férfit. Harminc iraki és két szír állampolgárt vitt Ausztriába. Börtönbe küldené az ügyészség.

Bakos Ágnes

Tíz nő és két gyerek is volt a menekültek között, akik még leülni sem tudtak, úgy szállította őket a csempész Szegedtől Nickelsdorfig – derül ki a vádiratból.

A vád „a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette” – tájékoztatott dr. Simon József főügyész.

Még 2015 májusában történt az eset: harminc iraki és két szír állampolgárt vett fel a kiszuperált kisteherautójába Szegednél a magyar férfi. Egy szír állampolgárságú társának segített a „fuvarral”. A kocsiból előzőleg kiszedte az üléseket – így csak állni tudtak, összezsúfolódva a menekülők.

A nyomozás eredménye szerint hét és fél órán át álltak, pihenő és élelem nélkül szelték át az országot. Egy megállót tartottak: az egyik menekült nő öt hónapos gyermekével átült a másik csempész, a szír férfi autójába.

Átért Ausztriába a vádlott, aztán már utasok nélkül azonnal visszaindult Magyarországra.

A magyar-osztrák határtól nem jutott messze a 32 menekült: őket és a szír csempészt is elfogták az osztrák rendőrök.

A Sárvári Járási Ügyészség börtönbüntetést javasol a magyar csempésznek, és azt is, hogy tiltsák ki Győr-Moson-Sopron megyéből.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!