Hírek

2016.09.23. 17:05

Emlékgurulás Péterért – A tragikusan elhunyt fiatalemberért bőgtek fel a motorok Vépen

Szentmisével és motoros felvonulással emlékeztek meg a tragikus körülmények között elhunyt vépi fiatalemberről pénteken.

Budai Dávid

Sok százan gyűltek össze a vépi templomban pénteken délután fél négykor, hogy a motorbalesetben hétfőn elhunyt fiatalemberre emlékezzenek. A család, a rokonok, a barátok, ismerősök és ismeretlenek mind azért jöttek, hogy elbúcsúztassák Pétert. A fiatalemberért mondott szentmise után a gyászolók a templom előtti téren várakoztak, hogy láthassák, hogyan adózik több tucat motoros elhunyt társuk emlékének.

A motoros felvonulás kezdetét negyed ötkor hatalmas motorzúgás jelezte. Ám a felbőgő motorok által keltett zajok ezúttal a tisztelet és a gyász hangjai voltak. Kevesen állták meg könnyek nélkül, amikor a benzingőzbe burkolózó vasparipák hada elvágtatott az M86-os irányába, hogy a sárvári leágazóig elgurulva, majd visszatérve Vépre, tisztelegjenek fiatalon elveszített társuk előtt.

 

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, vasárnap szenvedett súlyos – azóta sajnos tudjuk, tragikus kimenetelű – balesetet egy fiatalember az M86-os elkerülőnél. M. Péter a vépi lehajtónál esett el motorjával, majd a szalagkorlát alatt átcsúszva a mély töltésen leesett. Nem tudni, meddig feküdhetett ott, mire megtalálták. A mentőknek még sikerült újraéleszteni az akkor már kritikus állapotban lévő fiatalembert, aki hétfő délután a kórházban belehalt sérüléseibe.

A család kérésére a pénteki megemlékezésre sokan egyetlen szál fehér virággal érkeztek, így fejezve ki fájdalmukat. A gyászoló tömeg a motoros felvonulást követően átment a város művelődési házába, ahol az elhunyt fiatalember életét idézték föl, a róla készült képekkel, egészen a kiskorától kezdve. A barátok szorgalmas, örökké vidám, önzetlen fiatalemberként emlékeznek rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!