Hírek

2016.08.27. 11:15

Enni és/vagy inni? - Karneváli étel- és italkínálat árakkal és a legviccesebb napi ajánlattal

Burgonyaszirom ezer forintért? Kolbász ezerháromszázért? Megnéztük, mennyi pénzből lakhatunk jól a karneválon.

Rákos Bianka

Leginkább a jól megszokott ennivalókat kerestük karneváli sétánk alatt, de meglepő módon kevés street food árust láttunk, hamburgeressel például nem is találkoztunk. A lepény ezer forinttól indul, ami a fesztiváli árakhoz képest sem túl kedvező, ráadásul ha valamilyen extra feltétet szeretnénk rátetetni, akkor akár 1800 forintra is felkúszhat az ár.

Az egyik legnépszerűbb magyar finomság a lángos, a simát a legtöbb árusnál 400 és 500 forint közötti áron kaphatjuk meg, a kenyérlángosért pedig 950 forintot kérnek el. A kolbász árát még nehezebb megemészteni, darabjáért 1300 forintot kell a kasszánál hagynunk. Aki pedig burgonyából készült chipset szeretne ropogtatni, 800 forintért vásárolhat magának.

Sajnos az árak az édesszájúaknak sem kedveznek, ugyan számtalan cukorkából lehet válogatni, de van, ahol tíz dekagrammért 750 forintot is elkérnek. Kedvenc csemegénk, a kürtőskalács is drágult, a kisebbeket 700, míg a nagyobbakat 900 forintért árulják. A nagy klasszikusok, mint például a rétes, 300 és 450 forint közötti árakon kaphatók, de láttunk óriás palacsintát is 300 forintért. Érdekes, hogy sem popcorn-, sem vattacukorárusba nem botlottunk bele. Illetve igen: civilben korzózott a Borok utcájában.

Kérdés, hogy egy kiadós falás után italra is marad-e pénzünk?

A sörök közül az egyszerűbbeket vettük szemügyre, egy pohár világosért a legtöbb helyen 350 forintot kérnek, a barnáért 450-et. A látogatókat széles borkínálat fogadja, így az árak elég különbözőek - van, ahol 250 forintért adták deciliterjét, de találkoztunk olyan standdal is, ahol 700 forintért árultak ugyanennyi nedűt. Aki pedig nem szereti az alkoholt, limonádékból is bőven választhat, két decit 300 és 500 forint közötti áron kaphat.

 

A karneváli forgatagban akadnak igazi gyöngyszemek is: például az a kávézó, ahol úgy döntöttek, hogy nem gondolnak ki különlegességeket a hétvégére, inkább az egyik legnagyobb szükségletük okán csalogatják be az embereket magukhoz – transzparensükön napi ajánlatként a WC szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!