Hírek

2016.11.25. 18:55

Érdeklődők voltak, dömping nem

Megyei körkép - Az Amerikából indult bevásárlóőrület, a fekete péntek a vasi megyeszékhelyenis egyre több üzletet és vásárlót szippant be. Szerencsére azonban nálunk még nem tapasztalható az a beteges dömping, mint tőlünk nyugatabbra.

Vadas Krisztina

Körülnéztünk pénteken délután, mennyire mozgatta meg a megyeszékhelyen élőket a black friday. A Fő téren sétálva átlagos pénteki hangulatot tapasztaltunk, nem volt az a nagy nyüzsgés, amit vártunk. Pedig szinte minden bolt kirakat-üvegén ott díszelgett a felirat: hatalmas akciókkal várják a vásárlókat a black friday-en.

Egy optikahálózat két Fő téri üzletében több különböző akcióval várták a vásárlókat. - Többféle kedvezmény közül választhattak az érdeklődők - mondta Krompaczky Eszter optikus.

Virágh Viktória az egyik optikában válogatott a szemüvegkeretek közül a fekete pénteken, Krompaczky Eszter optikus segített neki. Harminc százalék kedvezményt adtak ezen a napon az árából
Fotó: Unger Tamás

- Egyes világmárkás keretekből - legyen az akár optikai, akár napszemüveg - harminc százalék kedvezményt adtunk, ami a márkák esetében jelentős engedménynek számít. Emellett az egyes szemüveglencsékre adtunk ötven százalék kedvezményt. Ha valaki vékonyított lencsét választott, akár ajándékba is kaphatta hozzá a keretet - részletezte az akciókat Eszter. Tapasztalatai szerint már be-épült a köztudatba a black friday, több olyan vásárló érkezett az üzletbe, aki kifejezetten a kedvezmények iránt érdeklődött. - Megmozgatta az embereket, többen pont a fekete péntek miatt jöttek - tette hozzá.

Katona Lívia eladó ragasztotta fel az akciót hirdető feliratot
Fotó: Unger Tamás

Egy Fő téri ruhaüzlet el-adója, Németh Gyöngyi szerint azért sem volt hatalmas dömping, mert sok belvárosi bolt csatlakozott a bevásárlók éjszakája akcióhoz is, ami ma lesz. Többen is telefonáltak, hogy kitart-e addig a kedvezményes ajánlat, vagy csak kifejezetten a fekete péntekre érvényes. Mert, ha tart még a kedvezmény, akkor inkább szombaton mennének vásárolni. Érdeklődők persze voltak, akadt olyan is, aki az akciók miatt nézett be, hiszen ők is jelentős, akár hetven százalékos kedvezménnyel várták az érdeklődőket.

Horváth Judit és Horváth Gábor épp ott vásárolt, míg Judit próbált, Gábor elárulta, el is feledkezett arról, hogy van ez az akció, csak most értek rá vásárolni. De így még jobb, hogy kedvezményesen szerezhetik be a ruhadarabokat.

Estére a nagyobb bevásárlóközpont környéke megtelt emberekkel, ám sokan nem kifejezetten a fekete péntek miatt indultak vásárolni, csak szokásos hétvégi bevásárlásukat intézték, ennek ellenére nagyon örültek a black friday nyújtotta extra kedvezményeknek.

Érdekesség, hogy pénteken tartották a ne vásárolj semmit napot is. Mára több mint hatvan országban terjedt el ez a kezdeményezés és egyre többen csatlakoznak hozzá. Az akció célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a fogyasztói kultúra elhatalmasodására és a tudatos vásárlás fontosságára.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!