Hírek

2015.05.22. 18:14

Éremeső a terepfutó bajnokságon

Beneveztek, futottak és büszkén tértek haza a sárvári hivatásos tűzoltók a május 21-ei Zánkán megrendezett BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Pontszerző Terepfutó Bajnokságáról.

Több mint hatszázan álltak rajthoz az idei országos terepfutó bajnokságon, melyet ezúttal is Zánkán, az Erzsébet Üdülőközpont és Tábor területén tartott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A Belügyminisztériumhoz tartozó szervezetek sportolói több korcsoportban és három távon mérethették meg magukat: a női versenyzők két-, három-, és négyezer méteres, a férfiak három-, négy-, és hatezer méteres távon futhattak.

Fotó: Csépányi- Barczi Petra tű. hdgy., Veszprém MKI

A megmérettetésen a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság három tűzoltója, Fülöp László tűzoltó főtörzsőrmester, Balikó Tamás tűzoltó hadnagy, Horváth Gábor tűzoltó őrnagy képviselte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot.

Tűzoltóink nem csak hogy helyt álltak a több száz versenyző között, de kiemelkedő eredményekkel tértek haza: Horváth Gábor tűzoltó őrnagy kategóriája legjobbja volt, a férfiak négyezer méteres versenyét megnyerve ő állhatott a dobogó legfelső fokára. A csapat a katasztrófavédelem versenyében négyezer méteres távon szintén a legelőkelőbb, első helyezést szerezte meg. A legjobb eredményt elérő egyéni futók emléklapot és érmet, míg a csapatok az oklevél mellé serleget kaptak.

Az idei bajnokság zárásaként Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok minden résztvevőnek gratulált az erőn felüli teljesítményhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!