Hírek

2016.06.14. 12:29

Érettségi: így szóbeliztek a premontreis végzősök

Szombathely - A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium 12. B osztályos diákjai mostantól igazán élvezhetik a nyarat. Ők ugyanis kedden már a szóbeli érettségit is letudták.

Vadas Krisztina

Izgalom és megkönnyebbülés elegye volt érezhető a levegőben, amikor beléptünk a 12. B osztályosok tantermébe. Volt, aki már végzett a szóbeli érettségivel, de a legtöbben még izgatottan várták, hogy sorra kerüljenek.

Fotó: Unger Tamás

Ahogy ez lenni szokott, volt akinek sikerült azt a tételt húzni, amire vágyott, volt, akinek azonban nem kedvezett a szerencse. Ám a többség így is felkészülten vette az utolsó középiskolás megmérettetést.

A végzősök elmondták, nincs kifejezett jolly joker a tételek közt, mindenkinek más az, ami jobban megy. Aki már végzett, mosolyogva tette hozzá: a vizsgáztatóknak nem a buktatás a céljuk, nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.

Az egyik diáklány éppen ottjártunkkor vizsgázott le. Elmondta, hogy a Kádár-korszakot húzta történelemből. Erre az iskola igazgatója, Véghné Busics Hilda viccesen csak annyit mondott: "Hogyan kerülhetett ez a tételek közé, hiszen akkor még nem is éltetek. Nem tudhatjátok, mi volt akkor!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!