Hírek

2014.12.22. 13:02

Ételosztás a Zrínyi utcában - Mosolyt csaltak a rászorulók arcára

Több tízméteres sor állt a Zrínyi Ilona utcában, a Hit Szeretetszolgálat és a Szombathelyi Polgár Kulturális Alapítvány étel- és tartósélelmiszer-osztást szervezett.

Cseszkó Tamás

Fotók: Cseszkó Tamás

- Négy gyermekünk van, egy szobában lakunk, ilyenkor minden segítség jól jön- mondta el lapunknak egy babakocsis édesanya, aki reggel kilenc óra óta vár a fél tizenkettes ételosztásra. Nagy a sor, sokan vannak. – A Hit Szeretetszolgálat a város szociális ellátó intézményeivel egyeztetve több száz adag csomagot oszt a rászorulóknak, ez nálunk régi hagyomány- mondta el Molnár József, a karitatív szervezet szombathelyi koordinátora. A csomagban tartós élelmiszerek találhatók, cukor, liszt, étolaj, száraztészta, amelyeket a Szombathelyi Polgár Kulturális Alapítvány tagjai gyűjtöttek az elmúlt négy hétben.

– Csaknem hat tonna élelmiszer gyűlt össze – mesélte lapunknak Horváth Zsófia, az alapítvány egyik munkatársa, hozzátéve, hogy több mint ötven önkéntes vett részt a munkában. A szárazélelmiszer-csomagon túl meleg ételt is osztott a Hit Szeretetszolgálat. Stőger Andrea, az egyik Vas megyei panzió tulajdonosa elárulta, évek óta támogatják a kezdeményezést, örömmel adnak. – Jó látni, hogy ha csak néhány percre is, de sikerül örömöt csalnunk a szükségben lévők arcára, egyúttal nagy a felelősségünk is, hogy minőségi, finom ételt készítsünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!