Hírek

2017.08.15. 10:29

Európa Kulturális Fővárosa: információs pavilonnal népszerűsítik Szombathely pályázatát

SZOMBATHELY Várja a szombathelyiek támogató hozzászólásait és a nem szombathelyi vendégek észrevételeit is az önkormányzat ahhoz, hogy pályázzon a város az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre. Egy Fő téri pavilonban is ki lehet már tölteni a kérdőívet.

Bakos Ágnes

Szombathely a nyugalom, a segítés vagy éppen a tánc városa, és zöld város - ilyen szlogeneket fogalmaztak meg az eddig választ adók - mondta el Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere a tegnap tartott pavilonnyitón. Az önkormányzat kérdőív kitöltésére hívja a szombathelyieket az Európa Kulturális Fővárosa cím pályázata kapcsán, és már csaknem hatszázan válaszoltak is a kérdéssorra. Kiderül a válaszokból például, hogy a labdarúgókapus Király Gáborra, valamint a Lord együttesre nagyon büszkék a szombathelyiek. Hogy még több és átfogóbb tanulságot kaphassanak, a kérdőív kitöltésére kérik a szombathelyieket - mondta Koczka Tibor.

A Boglya és az Ungaresca táncosai léptek fel a most megnyílt Európa Kulturális Fővárosa 2023 pavilon előtt tegnap Fotó: Szendi Péter

A karneváli pavilon mellett áll az EKF pavilon a Fő téren, készülve a karneváli forgatagra, nemcsak magyarul adhatóak válaszok, a külfödiek véleményére is számítanak. A helyiek pedig önkéntesként segíthetik a vállaszok gyűjtését. - Nagy fába vágtuk a fejszénket - fogalmazta meg dr. Puskás Tivadar polgármester. Emlékeztetett, hogy áprilisban egyhangú szavazással döntött a szombathelyi közgyűlés arról, hogy a város megpályázza az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet. Emlékeztetett: december 20-áig kell beadni a pályázatot, utána egy zsűri dönt arról, melyik magyar város lesz egy brit településsel közösen a cím birtokosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!