Hírek

2016.09.29. 11:48

Évente egy díszpolgára lehet Kőszegnek

Csütörtökön délelőtt ülésezett a kőszegi képviselő-testület. Huber László polgármester – mindjárt a dolgok közepébe vágva – közölte, hogy a helyi ostromegyesület az Ostromnapok pénzmaradványából támogatáshoz juthat.

Turbók Attila

Az augusztusi ülés óta a képviselők Lendván jártak, a településsel tovább erősíti kapcsolatait Kőszeg.

Első napirendi pontként a város közegészségügyi helyzetét tárgyalták. Elhangzott: örvendetes módon egyre több gyermek születik a városban, ám Kőszegen – hasonlóan a hazai trendekhez – még mindig az idősek vannak többen. A polgármester meg jegyezte: a városban több 100 év feletti lakos is él. Sajnos – főleg a hölgyek körében – még mindig magas a keringési megbetegedésben elhalálozók száma.

Egy következő napirendben kitértek a helyi elismerések adományozására is, melynek eljárását egy kicsit lassúnak találta az előterjesztő polgármester. Az új rendeletben „polgármesteri oklevél", is adományozható, anyagi „kiséret" nélkül, díszpolgárt pedig évente választanak.

Fotó: Turbók Attila

Az elnevezésekről, házszámokról szóló napirendben tárgyalták, hogy folyamatosan felülvizsgálják a házszámokat. Felmerült, hogy van, ahol cserélődött a számozás, ám a kialakult rendszert nem fogják megváltoztatni, költségkímélési szempontokból.

A művészeti és kulturális szervezetekkel kötött szerződéseket taglaló napirendi pont alatt szó volt a fúvósok próbatermének hangszigeteléséről, amire egyelőre nincs forrása az önkormányzatnak, így a próbák időbeni korlátozását kérték a zenekartól: a javaslat szerint este 9 óráig fújhatják. A jegyző szerint egyébként a környékről egyelőre nem érkezett lakossági bejelentés a hanghatást illetően.

A háztartási szennyvíz gyűjtéséről szólva a képviselők számos lehetőséget megvizsgáltak arra nézve, hogy a város kertvárosi környezetében lévő, még a hálózatba nem kötött ingatlanoknál hogyan oldják meg a szennyvíz elszállítását. A polgármester hangoztatta: a lakosságnak is meg kell tenni mindent ezen önkormányzati feladat hatékony végrehajtása érdekében, ám a városüzemeltető cég technikai fejlesztése egyelőre késedelmet szenved ebben a kérdésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!