Hírek

2017.02.03. 19:25

Évtizedes álom válik valóra - 505 millió forintból építik meg a szennyvízcsatorna-hálózatot

Szentgotthárd - Pénteken átadták a munkaterületet, így hamarosan elkezdődhet a máriaújfalui városrészen a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése.

Vadas Krisztina

Több évtizede húzódó ügy végére tehetnek pontot hamarosan a szentgotthárdiak: elkészül végre a máriaújfalui szennyvízelvezető.

Virányi Balázs tájékoztatott pénteken a munkálatok ütemezéséről, valamint a munkaterület átadásáról is. A képviselőtől megtudtuk, az elmúlt kilenc évben többször nyújtott be az önkormányzat pályázatot a szennyvízelvezetés megoldására, de azt 2008-ban, 2010-ben és 2013-ban is elutasították különböző indokokkal. 2015-ben külső szakértőket is bevonva adták be a pályázatot, ekkor elnyerte az önkormányzat az igényelt forrást. A támogatási szerződés megkötéséhez konzorciumi megállapodást kellett kötni a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.-vel. Ez már 2016 januárjában sikeresen megtörtént.

Dömötör Sándor, Virányi Balázs, valamint dr. Haragh László önkormányzati képviselők a helyszínen is megmutatták Máriaújfaluban a szakaszt, ahová megépülhet a vezeték. A tervek már készen vannak, a munkálatok tavasszal indulhatnak az időjárás függvényében Fotó: Unger Tamás

- 2016. december végén kiválasztottuk a kivitelező céget, 2017. január 27-én pedig aláírtuk a vállalkozói szerződést - tudatta Virányi Balázs. A munkaterületet hivatalosan tegnap adták át, így elkezdődhetett a további előkészítési és a tényleges munka is. Ugyanis az építkezési feladatok előtt a kivitelezőnek el kell készíteni a kiviteli terveket és be kell szerezni a szükséges engedélyeket.

- Ha az időjárási feltételek kedvezőek lesznek, akkor várhatóan tavasszal elkezdődhet az építkezés - emelte ki a képviselő. A szennyvízelvezető kiépítésének összköltsége 505 millió forint. Virányi Balázs elmondta azt is, van egy meghatározott minimum, hogy hány háznak kell kilométerenként rácsatlakozni a hálózatra. Ezzel sem lesz probléma, mert az elmúlt években új házak is épültek az érintett szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!