Hírek

2015.02.27. 12:51

Exkluzív! Az adóhivatal nyomozói állnak rá a szombathelyi szimfonikusok ügyére

Szombathely - Információink szerint a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának szombathelyi munkatársai nyomoznak majd a Savaria Szimfonikus Zenekar gazdálkodásával kapcsolatban tett feljelentés ügyében.

Vas Népe

Mint arról mi is beszámoltunk, január 14-én dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a tudomására jutott információk alapján azonnali vizsgálatot rendelt el a Savaria Szimfonikus Zenekar gazdálkodásával kapcsolatban. A polgármester akkor a jegyzőt helyettesítő aljegyzőt kérte fel arra, hogy a Belső Ellenőrzési Irodával folytassa le a vizsgálatot, amely február 16-én lezárult, és a vizsgálati jelentés alapján Szombathely polgármestere az ügyben rendőrségi feljelentést tett. (Más forrásaink megerősítették, hogy a városházi vizsgálat során 153 millió forintos hiányt tártak fel a zenekarnál.)  A január 30-ai közgyűlésen azonnali hatállyal, rendkívüli felmondással elbocsátották Mérei Tamást, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatóját.

Megkerestük Vassné dr. Szele Adriennét, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét és megkérdeztük, hogy valóban a NAV regionális bűnügyi igazgatóságát jelölték-e ki a nyomozás lefolytatására, ő azonban egyelőre nem tudott nyilatkozni erről. Így azt sem sikerült megtudnunk, hogy kik, ki ellen és  milyen bűncselekmény miatt nyomoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!