Hírek

2017.01.05. 19:36

Exkluzív - Felháborító fotókat kaptunk – Lehet, hogy ezért menesztették a szombathelyi börtön parancsnokát?

Dinamó, a rettegett Csonnó-klán egyik tagja éppen fegyházbüntetését tölti Szombathelyen, de ez láthatóan nem zavarja abban, hogy telefonáljon és képeket osszon meg magáról.

Vas Népe

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a berhidai rabszolgatartók ügyében elítélt Csonnó-klán egyik tagja, CS. S. (becenevén: Dinamó) milyen jól érzi magát a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. Az elítélt Facebook-profillal rendelkezik, üzenget, képeket posztol. A tanúk és sértettek pedig rettegnek, hogy ha ezt a börtönben megteheti, mi lesz akkor, ha majd szabadul? - írja olvasónk a levelében.

Fotó: Facebook

Utánanéztünk a nyilvános Facebook-profilnak, és valóban: Dinamó kétségtelenül egy zárkában készített magáról fotókat szilveszter napján, és január 1-jén hajnalban sem mulasztott el boldog új évet kívánni ismerőseinek. Láthatóan Dinamó amúgy is aktív életet él a közösségi oldalon, így például – egy saját maga által írt bejegyzésből – az is kiderül róla, hogy szabadulására még 2018-ig várni kell. Január 4-én egy hozzászóló pedig azt írta: „Te még Szombathelyen is király vagy!” „Ez így van” – válaszolta Cs. S. Felmerül a kérdés, hogyan lehetséges, hogy egy fogvatartott a börtönből csak úgy képeket készít, telefonálgat, és ezt meg is osztja az interneten, amikor az interneten is olvasható börtönszabályzat úgy rendelkezik, hogy fegyház fokozatban – amelyben Dominó is tölti a büntetését – a legenyhébb esetben is heti négy alkalommal maximum tíz perc telefonálás a megengedett. Természetesen megkerestük a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet  is az ügyben, ám választ még nem kaptunk. Sőt: nem sokkal utána érkezett a hír, hogy a belügyminiszter leváltotta a szombathelyi börtön parancsnokát, Tóth Tamás Tibor dandártábornokot. Lehet, hogy a parancsnok menesztése összefüggésben lehet ezzel az üggyel? Levélírónk ugyanis panaszát a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságára is elküldte.

Fotó: Facebook

De vajon ki ez a férfi, aki adatlapja szerint az élet iskolájában tanult, és a vasi megyeszékhely börtönében elmondása és a fotók alapján is királyként viselkedik? Dinamó, a rettegett Csonnó-klán tagja, így minden bizonnyal szabad emberként, a Veszprém megyei Berhidán is kiskirályként élte életét. Többszörös visszaeső bűnöző, aki erőszakos bűncselekmények tucatjait követte el, sok sértett állítólag azért nem mert terhelő vallomást tenni ellene, mert féltek tőle. A klán tagjai 2004 és 2010 között szociálisan hátrányos helyzetű embereket tartottak fogva, dolgoztattak és kényszerítettek bűncselekmények elkövetésére, vagyis csicskáztattak. A Veszprémi Törvényszék 2014. november 27-én hozott ítéletet egy olyan ügyben, amelyben egy 18 év alatti személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények voltak a vádak. A bíróság Cs. S-t, társtettesként elkövetett zsarolás miatt - mint többszörös visszaesőt - öt év fegyházbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte. Társai még rosszabbul jártak, volt, aki 13 évet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!