Hírek

2016.07.20. 14:30

Ez már a tizenhatodik diák-falfestmény az iskola folyosóin

Szombathely - Kreativitásból nincs hiány a Váci iskolában, erről a falak is tanúskodnak. Az idei nyárra is újabb freskó készült.

Bakos Ágnes

- Ez már a tizenhatodik a sorban - számolt utána Vörös Lívia tanárnő, amikor megcsodáltuk a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola folyosóján a legújabb freskót .

- Horváth Andrea kolléganőmmel mindig ketten irányítjuk a falfestést - árulta el a rajztanár a munkáról. A folyamat lényege természetesen az alkotás maga, hiszen nem mindennapos, hogy a diákok falra, sőt, iskolafalra fessenek legálisan , nem az éj leple alatt graffitit készítve - de természetesen ilyesmire itt, a környéken nincs példa!

A vakációra elkészült a legújabb, immár tizenhatodik falfestmény a Váci Mihály Általános Iskolában. Fotó: Horváth Andrea

A rendhagyó falfestmények alapját a kötelező faldíszek adják. Az iskola folyosóira kiragasztott információs, tájékoztató táblák, jelzések matricák.

Az idei évre a földszint jutott. Azt a feliratot komponálták körbe a gyerekek. Egy hangulatos, álomszerű utcakép született. Mint egy meseillusztráció: szivárványszínű utcával, tavaszt, nyarat és őszt egyszerre idéző fákkal és halvány, de határozott alakokkal. Egyszerre mediterrán és jeges hangulatú a földszinti épület környezete, egyfajta állandó kiállítás része a festmény. Folytatás a jövő nyárra, hiszen a vakáció után is alkotni fognak a vácisok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!