Hírek

2016.11.22. 19:15

Ezért közlekedett a fél város kedden félbolond módjára Szombathelyen?

Találkozott a biciklissel, aki a csomagtartóra szerelt fürdőkáddal gyalogolt a Kárpáti Kelemen utca úttestjén? Vagy figyelmetlenül vagy életveszélyesen közlekedtek egész nap – autósok, gyalogosok is. Mi történt?

Budai Dávid

Aki a keddi napon sokat közlekedett autóval, nem élete legkönnyebb napját élhette meg a megyeszékhelyen. Ha balról érkezett a gyalogátkelőhöz, tuti, hogy a az átkelő gyalogos csak a másik irányba nézett, és simán lelépett elé. Kis ívben vett balkanyarok, életveszélyes előzések, és mások elé vágások jellemezték a napot a város belső részein.

Sok olvasó jelzett hasonlót, és többen azt kérdezték: mi volt kedden?

Ez volt a legmelegebb nap idén novemberben. 17 Celsius fokot is mértek napközben, tudtuk meg Pétervári Tibortól, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjétől, aki elmondta, péntekig még biztosan marad az enyhe idő. A hétvégén már megjelennek a felhők, hogy aztán a hónap utolsó napjaiban a fagypont közelébe zuhanjon a hőmérséklet. Nem véletlen, hogy az emberek ingerültebbek, és, hogy kevésbé tudnak koncentrálni, sokan a hirtelen jött meleg hatására aludni sem tudnak, és a rosszullétek is gyakoribbak ilyenkor.

A probléma éppen a hirtelen jött hőmérsékletváltozással van, ugyanis a mostani meleg idő nem példa nélküli, az azonban szokatlan, hogy egy decemberben megszokott hőmérsékletből ilyen rövid időn belül októberire váltson az időjárás, úgy, hogy közben november 20-a is elmúlt. Bár egyre inkább megszokja a szervezetünk a meleget, péntekig biztosan számítani kell arra, hogy sokan nehezen viselik majd a szokatlanul enyhe időt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!