Hírek

2016.04.23. 17:44

Ezrek a Herényi Virágúton

Szombathely – Szép idő, hatalmas tömeg és fergeteges előadások: ilyen volt a Herényi Virágút első napja.

Simán Klára

A nagyjából egy kilométer hosszú, virágokkal (kertészetekkel és árusokkal) teli úton szinte súrolták egymás az emberek egész nap. Délutántól már a színpadi produkciók is vonzották az embereket: a Nagy László utcában a legnehezebb feladat az elsőként fellépő fiataloknak, az Altf4-nek jutott, a két 17 éves srác azonban profi produkcióval vette az akadályt. Őket a Mokka Tribute Band követte, akkor már gyakorlatilag telt házzal üzemelt a buli. Ők az 1970-'80-as évek slágereit játszották, köztük jól ismert rockzenékkel.

A téren egész nap kint volt az Aja-Gur Hagyományőrző Egyesület, lehetett lovagolni pónin, de a tipikus vásári ételek sem hiányoztak a rendezvényről.

Fotó:Bögöti Márta

A Bertalanffy utca elején az Állatvédők Vasi Egyesületének, a Béke téri parkban pedig a Fekete István Állatvédő Egyesületnek zajlott örökbefogadó és adománygyűjtő napja – több árva szőrgombóc reménykedett abban, hogy jó gazdit és igazi otthont talál.

A Herényiek Házában kézművesek és a Paprika Jancsi Bábszínház foglalta le a kisebbeket és a nagyobbakat is.

Egy másik színpadon a Vasvári Fúvószenekar kezdte a produkciók sorát, majd a Pesovár Ernő művészeti iskola tánccsoportjai léptek fel, de mások mellett megmutatta tudását a Szombathelyi Kötélugró Klub, a Movement Akademy, a Sárgaliliom és a Mira Orient Art hastánccsoport is.

A vásári kavalkád - kézműves bemutatókkal, lufihajtogatással, utcazenészekkel, színpadi zenés bulikkal -  folytatódik vasárnap is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!