Hírek

2015.03.01. 09:18

Ezt jól megszívták - Mit lehet kihozni három gramm dohányból és két szál gyufából? A szentgotthárdi pipás megmutatta

Szentgotthárd - Egy angol mondás szerint a cigarettás fut, a szivaros sétál, a pipás pedig leül és gondolkodik. Szombaton, a Szentgotthárdon alakult Vas Megyei Pipaklub és az osztrák Pertlstein falu pipás csapata tartotta meg termékbemutatóval összekötött pipaszívó versenyét.

Szendi Péter

A pipaversenyek szabályai szerint minden induló patikamérlegen lemért,  3 gramm dohányt kapott. A 3 gramm dohány körülbelül másfél szál cigaretta dohánymennyiségének megfelelő adag. Öt perc állt rendelkezésre a versenyzőknek a felkészülésre, mely idő alatt kellő finomságúra morzsolhatták a kapott dohányt és tömhették meg  egyenesszárú versenypipájukat. Ezt követően a rendelkezésre álló,  maximum két szál gyufával kellett meggyújtaniuk a pipát.

Az általában 40-50 percig tartó versenyt ezen az estén Kiss Zsolt házigazda és szervező 1 óra 12 perc 27 másodperces eredménnyel nyerte meg  a 18 versenyző közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!