Hírek

2017.06.26. 08:41

Fakidőlések, tűz és közlekedési balesetek adtak munkát hétvégén a tűzoltóknak

52 műszaki mentés és öt tűzeset történt a hétvégén, de egy víztárolóba csúszott őzet is meg kellett menteni.

Budai Dávid

A legtöbb beavatkozásra a vasárnapi heves zivatarok miatt volt szükség - a megyei  katasztrófavédelem tájékoztatása szerint. Összesen 52 műszaki mentéshez és öt tűzesethez kellett vonulniuk a tűzoltóknak. Pénteken Celldömölkön egy légkondicionáló gép kültéri egysége gyulladt ki, amit a tulajdonos oltott el tűzoltó készülékkel a celldömölki önkormányzati tűzoltók kiérkezés előtt. Vasalja és Pinkamindszent között személyautó hajtott az árokba, ahol annak vezetője is megsérült. Motorkerékpár és személygépkocsi ütközött Szombathelyen, a Csaba úton, ahol a motor vezetője súlyosan sérült. Vasváron, Bérbaltaváron és Oszkóban fák dőltek az útra és villanyvezetékre, amelyeket a vasvári önkormányzati tűzoltók motorfűrésszel feldaraboltak, majd eltávolítottak. A Szombathelyt elkerülő 87-es számú főúton két személygépkocsi ütközött.

A balesetben két ember sérült könnyebben, akiket a mentőszolgálat kórházba szállított.

Szombaton, Kőszegen a Tamásárok utcában ágak égtek ötven négyzetméteren, amit a kőszegi önkormányzati tűzoltók oltottak el két vízsugárral. Őz csúszott bele Szombathelyen az Erdei iskola úti hulladéklerakó telep víztárolójába.

Az állatot a szombathelyi hivatásos tűzoltók kötelek segítségével sérülések nélkül mentették ki. Gabonatábla égett mintegy negyven hektáron Kemenesmagasi és Kemenespuszta külterületén. A tűz érintette egy fiatal akácos erdő egy részét is. A tűz okát tűzvizsgálati eljárásban tisztázzák. A vasárnap hajnali zivatar a megye déli részét érintette, amelynek következtében 18 esetben fák dőltek ki, nagyméretű ágak törtek le. A vasárnap délutáni zivatar viszont a megye északi és nyugati részében okozott károkat. A kidőlt fák, a letört ágak miatt 27 esetben kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk. A vihar okozta káreseményeknél nem sérült meg senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!