Hírek

2016.02.03. 19:25

Fáklyás, esernyős felvonulás az oktatásért Szombathelyen

Szombathely - A zuhogó eső ellenére mintegy 100-130 ember gyűlt össze a szombathelyi szolidaritási tüntetésen.

Bakos Ágnes

Megkoszorúzták a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szombathelyi tankerületének épületét a tüntetők szerda délután. A koszorún szalagok jelezték a tiltakozók követeléseit: „Esélyt a jövőnek, több pénzt és figyelmet az oktatásnak".

A miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestülete a múlt héten fogalmazott meg nyílt levelet az oktatási rendszer problémáiról - sorban csatlakoztak az egyetértő intézmények, Szombathelyről, Vas megyéből is. A szerdai, miskolci tüntetéssel párhuzamosan rendeztek országszerte megmozdulásokat, a szombathelyit a Magyar Szolidaritás Mozgalom Szombathelyi Szervezete.

Csaknem 130 ember gyűlt össze, a Borostyánkő áruház elől indult a szolidaritási menet. Az eső miatt az aluljáróban hallhatták a beszédeket az érdeklődők. Koroknyai Sándor, a Szolidaritás Mozgalom nevében arról beszélt, az oktatás ügye nemcsak a gyerekek miatt, hanem az egész ország jövője miatt fontos. - Elég volt, a Pedagógusok Szakszervezete február 13-ára Budapestre tüntetést szervez, Szombathelyről indítunk buszokat a demonstrációra - mondta el Mitre-Károlyi Mária, a Pedagógusok Szakszervezetének Vas megyei elnöke. Felsorolta a szakszervezet 24 pontos követelését, ezt is kifüggesztették a KLIK épületére. Sokan az eső ellenére is égő fáklyákkal vonultak keresztül a Fő téren, a KLIK épületéhez. A tömegben voltak DK-s és MSZP-s politikusok is, a tanárok és szimpatizánsaik mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!