Hírek

2017.02.20. 20:36

Farsangoltak Magyarlakon – Az iskolában mulattak és a faluból is elűzik majd a telet

Magyarlak, Csörötnek – Vetélkedőkkel, játékokkal színesítették a dupla diákprogramot, és természetesen rengeteg ötletes jelmezt vonultattak fel a kicsik, nagyobbak, és készülnek a farsang utolsó napjára is, akkor majd a telet űzik el a faluból.

Bakos Ágnes

Előbb az alsó tagozatos diákok, aztán a felsősök farsangoltak a Szentgotthárd és Térsége Iskola Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolájában. A nagyok mulatságát influenza tizedelte – de, ha kevesen is, nagyon jól érezték magukat, számolt be Kiss Katalin Melinda, a tagintézmény vezetője. Hangsúlyozta, hogy az iskolában a pedagógusok nagy hangsúlyt helyeznek a hagyományok ápolására, ide tartozik a farsangi mulatság is.

Fotó: magyarlaki iskola

Az eddigiektől eltérően zártkörű rendezvényt szerveztek az alsósoknak, a hangulatfelelős és programszervező Aradiné Povázsay Katalin tanítónő volt. Jelmezbemutatót tartottak és tréfás vetélkedőkkel, vicces játékokkal szórakoztak a diákok. Volt ott tündér, tűzoltó, focista, cica, nyuszi, méhecske és sokan mások.

Édes feladatokat kellett teljesíteniük a diákoknak: felfűzött linzert kellett időre elfogyasztani, és pudingevő versenyen is helyt kellett állni. Az édességek mellé a szülők varázsoltak bőséges büféasztalt, és óriási sikerrel zajlott a lufifújó verseny.

Ahogy az alsósok, úgy a felsősök összejövetelét is támogatta a diákönkormányzat – tette hozzá az igazgatónő.

A farsangolás ezzel még nem ért véget Magyarlakon. Farsangkedden, vagyis húshagyó kedden, ami idén február 28-ára esik, az alsós tanulók és nevelőik felelevenítenek egy szép régi téli néphagyományt: álarcban, zajkeltő eszközökkel bejárják a települést, hogy elűzzék a telet, valamint a rosszat és a bajt a faluból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!